Inför Brynäs – Växjö
Publicerad: 2021-09-23
Inför
Fyra matchfria dagar har passerat sedan bortasegern mot Timrå. Under torsdagen stundar en ny bortafajt, denna gång i Gävle mot Brynäs, där Växjö går för tredje raka segern.

Under den föregående veckan lyckades Växjö vinna båda sina fajter och har nu börjat bygga en segersvit, som laget gärna vill ska fortsätta växa. Allra senast besegrade man SHL-nykomlingen, Timrå, med tennissiffrorna 6–2 efter att man gjort fem (!) mål i den första perioden.

Firma Robert Rosén, Richard Gynge och Julius Nättinen gjorde en fantastisk insats och noterades tillsammans för elva poäng. Rosén svarade för fyra poäng (2+2), Gynge för fyra målgivande passningar och Nättinen för ett mål och två assist. Trion har onekligen fått en kalasstart på årets säsong.

I kväll väntar ny match, där Växjö jagar sin tredje raka seger. Återigen är det match på resande skridsko som gäller, denna gång borta mot Brynäs.

Gävlelaget inledde säsongen med att bortabesegra Frölunda med 4–2. Därefter har det blivit två raka nederlag mot Timrå (2–4) och Djurgården (2–3 OT). Brynäs ligger på en åttondeplats i den unga SHL-tabellen medan Växjö ligger på en andraplats med lika många inspelade poäng som ettan Rögle. Dock har Skånelaget spelat en match mindre än Lakers.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Brynäs fyra gånger i grundserien, där Lakers vann samtliga tillställningar. På hemmais skrevs segersiffrorna till 5–1 och 5–2 medan slutresultatet blev 5–1 och 3–1 på bortaplan. Växjö hade således en målskillnad på imponerande 18–5 mot Brynäs under den passerade säsongen. Det blir svårt att upprepa samma siffror den här säsongen, men möjligheten finns med start i afton.

Växjö har trivts bra mot Brynäs under de senaste säsongerna. Faktum är att man har tre raka bortavinster mot Gävlelaget. Vidare har Lakers endast förlorat en av sina tio senaste matcher mot Brynäs. Statistiskt sett luktar det ny Växjö-vinst i kväll.

Kvällens match spelas i Monitor ERP Arena, Gävle, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö har sex raka vinster mot Brynäs.

… Brynäs är det laget som dragit på sig flest utvisningsminuter (45) under säsongen.

… Glenn Gustafsson är den SHL-spelaren som tacklats flest gånger under säsongen (9 tacklingar).

… Brynäs har tredje sämst boxplayprocent i SHL med sina 62,50 %.

… Richard Gynge och Robert Rosén toppar SHL:s poängliga med sina sju poäng vardera på tre matcher.

Timmy Renud