Växjö Lakers nollade Linköping
Publicerad: 2018-03-03
Ett poängjagande Linköping gästade VIDA Arena och Växjö Lakers i eftermiddag och det blev en tät och jämn kamp där utgången länge var oviss. Men VLH trampade igång i tredje perioden och vann efter en stark forcering.

Första perioden började ganska slarvigt från Lakers sida, gästerna parkerade i Lakers zon de första fem minuterna, och vi hade fullt upp med att försvara vårt målområde. Men VLH kom sakta på benen igen, och etablerade till slut ett väldigt stort tryck i LHC:s försvarszon. Ett par, tre rejäla målchanser och rollerna var ombytta. LHC var hårt pressade när Kristian Näkyvä visades ut för en hög klubba 07:23. Powerplay för hemmalaget alltså, ett pp som till en början kändes ostabilt, mycket på grund av hårt arbetande motståndare, men den andra minuten var bättre då Lakers fick till lite uppställt spel. Linköping redde ut sitt boxplay och blev fulltaliga igen. Spelet 5-5 var väldigt jämt, lagen turades om att skapa målchanser och testa målvakterna. Med 4:19 kvar av perioden var det dags för Lakers andra powerplay sedan Sebastian Carlsson utvisats för en otillåten tackling på Daniel Rahimi. Linköping stod dock emot bra i boxplay, och lyckades freda sig även denna gång. Första perioden slutade 0-0, skotten 14-6, och två utvisningar för Linköping.

Period två startade med lite bättre ordning på pucken för Lakers jämfört med första. Man hade också bud på första målet vid ett par tillfällen. VLH bet sig fast i anfallszon, men varje spelbrytning som gästerna lyckades med slutade i farliga baklängesanfall. 3:34 kom matchens första Växjöutvisning. Det var Joel Persson som åkte ut 2 minuter för en hakning. Dryga 30 sekunder varade övertaligheten för LHC, Mathis Olimb gjorde sig skyldig till en slashing 04:10, vilket inte gick domarna förbi. Lakers blev fulltaliga och hade ca 30 sekunder i spel 5-4. Men LHC blev åter fulltaliga och i bytet efter hittade domarna en interference på Toumas Kiiskinen, och det var åter dags för boxplay för VLH. Linköping lyckades inte ställa upp ett bra pp då Lakers var på plats och såg till att bryta passningsvägar och täcka skott på ett väldigt bra sätt. Båda lagen jobbade intensivt, det var tätt och jämt på isen och minsta misstag kunde betyda baklängesmål. Frågan alla ställde sig i arenan var när det ska lossna, och för vilket lag? Mittenperioden slutade 0-0, skotten i period två 10-10, och 2-1 i utvisningar.

Det var ingen vacker hockey på något sätt idag så här långt i alla fall, men det var tätt, spännande, jämt och fruktansvärt ovisst. Tredje perioden drog igång och den började precis som den förra slutade. Lakers hade några vassa chanser, så även Linköping, men inget av lagen kom speciellt nära, och den som bryter isen kommer nog att vara dagens matchvinnare. Och med det sagt så gör Toumas Kiiskinen mål på egen retur, sedan en avvaktande utvisning på en Linköpingsspelare gett 6-5 spel. Tid för målet 06:18 och assistpoäng till Rosén/Calof. Strax efter målet hade Lakers ett par riktigt heta chanser också, men Gustavsson i gästernas mål stod i vägen för dessa. 07:38 så var det åter dags för powerplay för Växjö. Det var Derek Roy som visades ut för en hakning. Elias Pettersson ville även han vara med i målprotokollet, så han stänkte dit pucken i ”sin” lilla lucka ovanför målvaktens vänstra axel efter assist av Persson/Rosén, tid 08:52. 2-0 på lite drygt 2,5 minut ändrade matchbilden totalt. Linköping blev nu det jagande laget, och tog flera utvisningar då de inte riktigt hann med i Lakers tempoökning efter målen. 15:53 var det åter dags att sätta en vit spelare på botbänken. Tony Mårtensson åkte ut 2 minuter för en slashing. 18:12 fick LHC möjligheten att knappa in i målprotokollet. Det var Arvid Lundberg som visades ut för en puck-out. Men Lakers såg till att stänga igen och var dessutom nära ett par gånger att sätta 3:an i tom bur, då LHC tog ut målvakten i samband med Lundbergs utvisning. Tiden rann ut för LHC, och VLH vann denna rysare. Matchen slutade 2-0, skotten totalt 39-24, och VLH hade 3 utvisningar i matchen, LHC hade 5 st.

Nästa hemmamatch i VIDA Arena är lördagen den 8 mars då Malmö gästar oss. Eftersom hockey är så spännande och ska ses live, så säkra din plats redan nu: vlh.ebiljett.nu