Snöplig förlust mot Salzburg
Publicerad: 2018-09-08
Referat
Ikväll väntade fjärde gruppspelsmatchen i Champions Hockey League för Växjö Lakers som för andra gången den här säsongen ställdes mot Red Bull Salzburg.

Växjö Lakers börjar på ett bra sätt där man kommmer snabbt ut ur egen zon, samtidigt som man sätter hård press på Salzburgs backar. Och redan efter 1.12 åker Ryan Duncan ut för en bentackling. Och då är det Linus Fröberg som tackar och tar emot, och genomför en individuell prestation där han driver in framför mål och lägger in ledningspucken mellan benen på Michalek. Efter målet spelar Lakers fortsatt bra i offensiv zon men tappar aningen fokus i uppspelsfaserna där Österrikarna ligger på hårt och forecheckar. Man tappar lite puckar på fel ställen som ger hemmalaget lite gratischanser, bl.a ett friläge.

Lakers får ytterligare ett läge i PP som inte genererar så mycket som man vill. Efter dryga 7 minuter åker Daniel Rahimi ut för en tripping och hemmalaget får till några halvchanser men inget som överlistar Andrén i målet. Men efter att man rett ut den utvisningen så börjar disciplinen bli dålig igen, och Shinnimin utvisas 2 min slashing. Nytt PP för hemmalaget som äter sig närmare som det känns. Med exakt 3 minuter kvar av perioden och i detta PP så hittar Dustin Gazley nätet bakom Andrén och Lakers blir åter direkt straffade.

Lakers har tappat det initiativ man hade i inledningen och hemmalaget har tagit över. Perioden slutar 1-1.

Målskyttar RBS: Dustin Gazley
Målskyttar VLH: Linus Fröberg

Skott Period 1: 8-4

Växjö börjar andra perioden precis lika inspirerat som man gjorde i matchinledningen, Salzburg har problem inledningsvis att över huvudtaget få till nått anfallsspel. Lakers vinner tillbaka puckarna tidigt i banan och belönas till slut i den femte minuten när Dustin Gazley är tvungen att ta en tripping. Och i efterföljande PP skapar Lakers många bra chanser och till slut hittar Pontus Netterberg nätet bakom Michalek och Lakers är åter i ledning. Men den glädje som varar…… Ja, i det här läget vara glädjen i exakt 57 sekunder när man släpper in Brant Harris i boxen som snärtar in 2-2 pucken distinkt bakom Andrén. Åter ett tveksamt agerande i egen zon av gästerna.

Och det verkar åter vara ett problem när Lakers tar ledningen för efter det så är det hemmalaget som åter börjar tugga i, och som ett brev på posten åker Rahimi ut efter ytterligare tveksamheter i egen zon. Och efterföljande PP kommer Raphael Herburger fri med Andrén och lurar honom fullständigt och vi har hemmalaget hux flux i ledningen. Och av någon konstig anledning så börjar Lakers åter tugga igång sitt spel när man väl ligger under och skapar ett vansinnigt tryck mot Michalek i Salzburgs kasse.

Lakers fortsätter att föra matchen i slutet av perioden men Salzburg är giftiga när dom får chansen att ställa om och har en puck inne som dock döms bort då man attackerar Andrén lite väl hårt. Lakers har inte något flyt i det man gör. Ett större spelövertag i den andra perioden, trots det förlorar man perioden med 2-1 och ligger under med 3-2.

Målskyttar RBS: Dustin Gazley, Brant Harris, Raphael Herburger
Målskyttar VLH: Linus Fröberg, Pontus Netterberg

Skott Period 2: 6-8
Skott Totalt: 14-12

Inledningen av den tredje perioden blir med Växjö Lakers jagande en kvittering och ett Salzburg som försvarar sig med allt man har och försöker kontra varje gång som tillfälle ges. Lakers har svårt att få till de där riktigt vassa chanserna. Man jobbar hårdare i den tredje perioden, men det gör även hemmalaget.

Men tyvärr får man nog säga, så tappar Lakers edge i sitt spel i slutet av matchen. Man synkar dåligt i det man gör på isen vilket gör att man inte får till nått bra anfallsspel. Med knappa 5 minuter kvar så får man en chans när hemmalaget åker ut för en hög klubba. I PP:et får Ortega ett jätteläge som senare videogranskas och det fastställs att pucken inte var inne, tyvärr. Lakers får istället fortsätta i PP.

Tyvärr får man ingen utdelning i PP spelet, men man fortsätter att trycka på och med knappt en och en halv kvar tar man en time out för att sätta in det sista man har. Målet är dessutom tomt sedan det var ca 2 minuter kvar. Och man vill verkligen få till en kvittering. Och i sista minuten skickar bombar Joel pucken mot mål, den går i sargen och ut, och där står matchens gigant Linus Fröberg och slår in 3-3 pucken. Men åter igen när man gjort mål så kommer bedrövelsen. Salzburg kontrar och avgör matchen med endast 17 sekunder kvar.

Målskyttar RBS: Dustin Gazley, Brant Harris, Raphael Herburger, Ryan Duncan
Målskyttar VLH: Linus Fröberg 2, Pontus Netterberg

Skott Period 3: 4-6
Skott Totalt: 18-18

Patrik Andersson