Det blev en poäng mot Modo
Publicerad: 2012-11-13

Det blev en poäng för Växjö Lakers hemma mot Modo sedan gästerna vunnit på övertid.

Modo ledde med 2-1 efter två perioder i VIDA Arena, men tack vare en kvittering av Jan Urbas som gav 2-2 blev det sedermera en poäng. Modo vann till slut efter övertid.

Urbas andra mål för säsongen blev alltså poänggivande. 

- Det var kul och det var bra att vi kunde komma tillbaka i tredje perioden. Vi fick en poäng och vi får ta den. Vi gör många misstag idag så vi glömmer det här och går vidare, säger Jan Urbas efter matchen.

Modo tog ledningen med 1-0 genom unge Gustav Possler, men innan första perioden var över hade Dennis Rasmussen kvitterat till 1-1. 

Sedan fick Modo ett psykologiskt viktigt mål i slutet av andra perioden där Kristian Forsberg slet sig fri och gjorde mål efter en snygg dragning. 

Två gånger hamnade Växjö Lakers i underläge alltså.

- Förra matchen (mot AIK) var vi med hela tiden, men det är vi inte nu. Det är jobbigt att komma tillbaka hela tiden när man ligger under, men vi får vara glada att vi gör det två gånger idag, säger Urbas.

Och den andra kvitteringen svarade alltså Urbas för.

Målet kom knappt åtta minuter in i sista perioden då han skickade in pucken som sedermera skulle ge en poäng. 

- Pucken kom in framför mål och jag fick tag i den. Jag trodde inte jag hade så mycket tid, men jag fick tid, målvakten låg ner och jag satte den högt. Det var otroligt skönt att se den pucken gå in, säger slovenen. 

Växjö Lakers hade chanser att avgöra matchen - bland annat genom ett sent power play - men efter 60 minuter var det 2-2 på resultattavlan.

Sedan dröjde det bara 28 sekunder in på övertiden innan Modo avgjorde med ett backskott från Richie Regehr i ett power play som släpade med från slutet av sista perioden. 

- Idag var vi inte inne i matchen som vi ville och det var väldigt mycket misstag, så vi får vara glada för en poäng, säger Urbas.

Växjö Lakers är kvar som tia i tabellen. Närmast väntar dubbla bortamatcher: mot Färjestad på torsdag och sedan mot Linköping på lördag. 

Redaktör Jonas Gustavsson