• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Inför Växjö – Brynäs

12 januari 2019 12:00
Inför

I eftermiddag jagar Växjö sin tolfte raka hemmavinst då Gävlelaget Brynäs kommer på besök till VIDA Arena.


I eftermiddag är det ny SHL-omgång och ny hemmamatch för Växjös del då Gävlelaget Brynäs kommer på besök till VIDA Arena. Lakers hemmabesegrade Timrå senast med uddamålet 3-2 efter att Brendan Shinnimin, Janne Pesonen och Erik Josefsson gjort Växjös mål i matchen. Segern var lagets tredje på de fyra senaste matcherna och den elfte (!) hemmavinsten i följd.

Växjös fina form på slutet har tagit laget upp på en tredjeplats i tabellen med 53 inspelade poäng på kontot. Endast tabelltvåan Frölunda och serieledarna, Luleå, ligger före i den jämna tabellen. Göteborgslaget har spelat in en poäng mer än Lakers, dock med en match mer spelad, och Luleå har två poäng mer än Växjö. Med andra ord har Växjö chans att ta över serieledningen i afton om man lyckas slå Brynäs hemma samtidigt som Frölunda och Luleå förlorar sina matcher.

I dagens match väntar alltså Brynäs på andra sidan. Gävlelaget har ryckt upp sig rejält på slutet och ligger på en åttondeplats i tabellen inför dagens SHL-omgång. Det ska tilläggas att Brynäs endast är två poäng bakom fyran Färjestad och fyra poäng efter Växjö. Så pass jämn är tabellen i skrivande stund.

Brynäs besegrade Frölunda senast med 2-1 efter förlängning. Det var lagets andra vinst på de tre senaste matcherna. Brynäs är ett av SHL:s starkaste bortalag just nu. Faktum är att laget vunnit tre av sina fyra senaste bortamatcher och har tagit poäng i åtta raka matcher på resande fot.

Växjö och Brynäs har hunnit med att mötas två gånger tidigare under säsongen där lagen vunnit en varsin match. Båda matcherna har spelats i Gävle där Växjö vann med klara 4-1 i september medan hemmalaget vann med 3-1 dagarna innan jul.

Det kommer bli en tuff batalj mellan Växjö – Brynäs i eftermiddag där båda lagen kommer gå för tre nya poäng och avancemang uppåt i tabellen. Växjö har, som tidigare nämnt, chans på serieledning medan Brynäs har möjlighet att klättra till en fjärdeplats och minska avståndet till Lakers.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Välkomna då.