• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar

Inför Växjö – Brynäs

12 januari 2019 12:00
Inför

I eftermiddag jagar Växjö sin tolfte raka hemmavinst då Gävlelaget Brynäs kommer på besök till VIDA Arena.


I eftermiddag är det ny SHL-omgång och ny hemmamatch för Växjös del då Gävlelaget Brynäs kommer på besök till VIDA Arena. Lakers hemmabesegrade Timrå senast med uddamålet 3-2 efter att Brendan Shinnimin, Janne Pesonen och Erik Josefsson gjort Växjös mål i matchen. Segern var lagets tredje på de fyra senaste matcherna och den elfte (!) hemmavinsten i följd.

Växjös fina form på slutet har tagit laget upp på en tredjeplats i tabellen med 53 inspelade poäng på kontot. Endast tabelltvåan Frölunda och serieledarna, Luleå, ligger före i den jämna tabellen. Göteborgslaget har spelat in en poäng mer än Lakers, dock med en match mer spelad, och Luleå har två poäng mer än Växjö. Med andra ord har Växjö chans att ta över serieledningen i afton om man lyckas slå Brynäs hemma samtidigt som Frölunda och Luleå förlorar sina matcher.

I dagens match väntar alltså Brynäs på andra sidan. Gävlelaget har ryckt upp sig rejält på slutet och ligger på en åttondeplats i tabellen inför dagens SHL-omgång. Det ska tilläggas att Brynäs endast är två poäng bakom fyran Färjestad och fyra poäng efter Växjö. Så pass jämn är tabellen i skrivande stund.

Brynäs besegrade Frölunda senast med 2-1 efter förlängning. Det var lagets andra vinst på de tre senaste matcherna. Brynäs är ett av SHL:s starkaste bortalag just nu. Faktum är att laget vunnit tre av sina fyra senaste bortamatcher och har tagit poäng i åtta raka matcher på resande fot.

Växjö och Brynäs har hunnit med att mötas två gånger tidigare under säsongen där lagen vunnit en varsin match. Båda matcherna har spelats i Gävle där Växjö vann med klara 4-1 i september medan hemmalaget vann med 3-1 dagarna innan jul.

Det kommer bli en tuff batalj mellan Växjö – Brynäs i eftermiddag där båda lagen kommer gå för tre nya poäng och avancemang uppåt i tabellen. Växjö har, som tidigare nämnt, chans på serieledning medan Brynäs har möjlighet att klättra till en fjärdeplats och minska avståndet till Lakers.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15.15. Arenan öppnar redan 13.15. Välkomna då.