Säsongen är över efter förlust i Kvartsfinal 6
Publicerad: 2017-03-27
Växjö slet och kämpade tappert. Men man räckte inte till och Malmö vann i kväll med 2-1 och därmed är säsongen slut för Växjö Lakers efter Malmö vunnit kvartsfinalserien med 4-2.

Vi får en sprakande inledning av matchen. Tuomas Kiiskinen får ett friläge framför Oscar Alsenfelt redan efter 30 sekunder, men Kiiskinens avslut längs med isen styr Alsenfelt undan. Bytet efter har hemmalaget 2 jättelägen framför Joacim Eriksson genom Robin Alvarez och Rhett Rakhshani, men Eriksson gör 2 riktigt bra räddningar. Någon minut senare bryter sig Adam Brodecki loss från sin markering nere i offensiv sarghörna in framför Alsenfelt, men även där är Alsenfelt med längst med isen. Matchen spelas i högt tempo, och målchanser fortsätter att skapas åt bägge hållen. Efter 16:34 tar Malmö ledningen i matchen till 1-0. Robin Alvarez pressar högt bakom målet i Växjös zon, får upp pucken på blålinjen till Noah Welch som skjuter mot mål, och framför mål står Ilari Filppula och styr in pucken. Efter 18:17 drar gästernas Liam Reddox på sig en 2:a för en crosschecking och Malmö får kvällens första powerplay. Men man skapar egentligen inga större lägen och Växjös box sliter bra, och håller undan pucken från den farliga zonen framför Eriksson. Efter 20 spelade minuter är alltså resultatet 1-0, skotten i den första perioden slutar även det till hemmalagets favör nämligen 15-7.

Malmö inleder med powerplay, och man sätter press direkt, Joacim Eriksson gör en bra räddning, men Erik Josefsson drar på sig en ny 2:a för bortalaget efter 38 sekunder för en hakning framför mål. Malmö sätter en enorm press mot Växjös box, och Joacim Eriksson står fullständigt på huvudet i buren och håller pucken ute och Växjö klara ytterligare ett boxplay. Men Malmö fortsätter att mala ner gästerna, och man sköljer över Växjö gång på gång i offensiv zon, men Växjö och främst Joacim Eriksson fredar sitt mål med skicklighet och en hel del tur. Växjö får ett powerplay efter 10:13, och man skulle bara behöva 18 sekunder av det för att kvittera matchen. Tuomas Kiiskinen lägger upp pucken vid Emil Pettersson nedanför högra tekningscirkeln, Emil skjuter ett styrningsskott mot mål, Alsenfelt styr pucken ut åt vänster och där står Olli Palola som sätter pucken i en relativt tom bur till 1-1! Efter 11:29 åker Växjös Arvid Lundberg ut 2 minuter för hög klubba, och Malmö får återigen powerplay. Hemmalaget sätter återigen enorm press mot gästernas box, men Växjö reder ut det återigen. Efter 16:27 åker Arvid Lundberg ut ännu en gång, denna gång för tripping. Nytt Malmö tyck, nytt storspel av Joacim Eriksson och gästerna håller undan. Efter egentligen en enorm Malmö press i 20 minuter så vinner Växjö den med 0-1, så vi går in med ett lika resultat inför den tredje perioden. Skotten i andra slutar 13-11.

Tredje perioden inleds ganska så avvaktande från bägge lagen, men ju längre klockan tickar tar hemmalaget över mer av spelet. Och man skulle få utdelning efter 8:49 i en grötig situation framför mål och Rhett Rakhshani drar till pucken och den går in till höger om Joacim Eriksson till 2-1. Assist på målet får Robin Alvarez och Ilari Filppula. När Växjö ska sätta fart mot en kvittering så åker Emil Pettersson ut för en slashning efter exakt 12 spelade minuter. Växjö reder ut boxplayet trots allt på ett bra sätt, samtidigt som Malmö blir lite försiktigare i sitt spel. Efter 17:31 väljer Hallam att plocka ut Eriksson från buren och satsa på 6 utespelare. Men i ärlighetens namn så skapar inte gästerna några större lägen för att kvittera och klockan tickar otroligt snabbt. Med endast 16 sekunder kvar får gästerna ett powerplay, men man får inte till det och tiden rinner ut. Malmö vinner alltså matchen med 2-1, och skickar Växjö ut ur slutspelet med totalt 4-2 i matcher. Skotten i säsongens sista period slutar 8-13.

Undertecknad tackar för den här säsongen och önskar en trevlig semester och sommar så syns vi och hörs till hösten!