J18: Ny bortavinst
Publicerad: 2020-02-17
J18
Under söndagen tog Växjö en ny bortavinst då man lyckades besegra Brynäs med 5-4 efter förlängning. Alexander Dahlberg blev segerskytt i matchen.

Växjö tycks hittat formen i J18 Allsvenskan Södra. Under lördagen besegrade man Mora på bortais med 4-2 för att dagen efter besegra Brynäs med 5-4 efter förlängning, även den matchen spelades på resande fot.

Gästerna öppnade målskyttet i matchen efter 7.29 då Theodor Johnsson överlistade Samuel Jonsson i Brynäs-målet. Hemmalaget kvitterade dock några minuter senare i numerärt överläge, men under samma utvisning tog Växjö på nytt ledningen genom mål av Alexander Dahlberg.

Brynäs fick en minst sagt fin start på den andra perioden då man gjorde 2-2 efter knappt två minuters spel för att sedan ta ledningen med 3-2 drygt sex minuter senare. Några minuter efter Gävlelagets ledningsmål fick Växjö powerplay, som man på nytt utnyttjade. Denna gång var det Rasmus Haag som lyckades hitta nätmaskerna. Hemmalaget skulle dock återigen ta ledningen innan mellanakten var till ända. 4-3-målet gjordes i powerplay.

Växjö jagade en kvitteringspuck i den tredje perioden och såg länge ut att misslyckas med den bedriften. Till slut lyckades dock Hugo Brandi få håll på Jonsson i Brynäs-målet ytterligare en gång då endast 1.59 återstod av den ordinarie speltiden.

Matchen slutade oavgjort efter ordinarie speltid och gick därmed till förlängningen. Övertiden blev endast 81 sekunder lång då Dahlberg skickade in sitt andra mål för kvällen och ordnade två härliga poäng till Växjö.

Växjö innehar alltjämt åttondeplatsen i tabellen två poäng före Mora. Dessutom närmare sig Lakers sjuan Brynäs, där det numera skiljer fem poäng lagen emellan.

Skott: 29-31 (7-10, 16-10, 6-9, 0-2)

På onsdag jagar Växjö nya poäng när Linköping gästar i VIDA Arena. Matchen har nedsläpp 19.00 och ni är hjärtligt välkomna att heja fram Lakers till ytterligare en vinst. Linköping ligger trea i tabellen och har endast två poäng upp till serieledning med två matcher färre spelade än serieledarna, Malmö.