J18: Klar derbyseger
Publicerad: 2018-11-19
J18
Under söndagen bjöds det på derby i Tingsryd då Växjö gästade. Lakers vann matchen med klara 4-0 efter stor dominans av bortalaget.

Under söndagen begav Växjö sig till Tingsryd för derby mot den småländska rivalen. Gästerna dominerade från början till slut och vann med klara 4-0 efter att David Chronvall svarat för två av matchens mål.

David Chronvall satte 1-0 redan efter knappt sju minuters spel. Drygt fyra minuter senare utökade Växjö sin ledning till 2-0 då Nils Ekblad lyckades överlista Max Sjöström i hemmamålet med säsongens första fullträff.

Lakers fortsatte sin dominans i den andra perioden. Gästerna vann skotten med förkrossande 18-4, men målmässigt blev perioden jämnare än den första. Robin Ericsson gjorde periodens enda mål under mellanaktens slutminuter.

I början av den tredje perioden blev David Chronvall tvåmålsskytt när han skickade in 4-0. Målet visade sig bli matchens sista och Växjö vann således med klara 4-0 efter att Lucas Olander hållit nollan för Lakers.

I och med segern ligger Växjö på en fjärdeplats i tabellen med 34 inspelade poäng på 16 matcher. Lakers är endast två poäng efter trean HV71 och fyra poäng bakom tvåan Malmö. Dessutom är man fyra poäng före femman Linköping och hela tio poäng före sexan Rögle.

• 0-1 (06:45) David Chronvall assist Robin Ericsson
  • 0-2 (10:46) Nils Ekblad assist Rasmus Augustin, Henrik Hallberg
  • 0-3 (35:37) Robin Ericsson assist David Chronvall
  • 0-4 (44:18) David Chronvall assist Joel Lind, Robin Ericsson

Skott: 19-42 (6-15, 4-18, 9-9)

På torsdag är det dags för ny match för Växjös del då Norrköpingslaget Vita Hästen väntar på hemmaplan. Vita Hästen föll senast hemma mot Rögle med 2-3 efter förlängning. Vita Hästen ligger åtta i tabellen och har 15 poäng efter 16 omgångar.