J20: Vinst mot serieledaren
Publicerad: 2020-03-09
J20
Under söndagen tog Växjö en mycket meriterande vinst då man bortabesegrade den dåvarande serieledaren, Leksand, i en jämn tillställning som slutade 3-2 till Lakers.

Under söndagen lyckades Växjö besegra den dåvarande serieledaren, Leksand, på bortaplan med uddamålet 3-2 efter en imponerande insats.

Växjö fick en lysande start på matchen då Ivar Kjellsson satte 1-0 i början av den första perioden medan William Svensson utökade ledningen till 2-0 i slutet av samma period.

Gästerna fick även en mycket bra start på den andra perioden då Hampus Sjöbrink satte 3-0 redan efter 1.56. Därefter åt Leksand sig in i matchen och reducerade till 1-3 i powerplay med drygt fem minuter kvar av mellanakten.

Under den tredje perioden tryckte Leksand på rejält för att komma ikapp ytterligare. Med drygt sex minuter kvar av perioden lyckades Anton Lundmark sätta 2-3 och det blev rejäl nerv i slutet av matchen. Hemmalaget fortsatte jaga mål, men Lakers lyckades hålla undan och ta tre mycket meriterande poäng i Dalarna.

Växjö ligger alltjämt kvar på sjätteplatsen i tabellen, nu fyra poäng före sjuan Djurgården. Lakers har lika många poäng som femman Linköping och är endast två poäng efter trean Frölunda.

Skott: 37-31 (6-12, 12-10, 19-9)

Lördagen den 14 mars spelar Växjö sin nästa, och sista, match i J20 SuperElit Top 10. Matchen spelas i Kinnarps Arena där rivalen HV71 väntar. Jönköpingslaget ligger fyra i tabellen, två poäng före Växjö.