Luleå knep med sig tre poäng hem
Publicerad: 2017-11-30
Norrbotten mot Småland, tätt, tufft och massor med utvisningar. Kvällens slag är över och tre poäng bärgade till männen från norr.

Lakers kom ut kvick i inledningen av matchen, med flertalet vunna tekningar, ett par-tre skott mot Filip Gustavsson i Luleås mål. Men Luleå var snart med på benen och de kommande 6 minuterna var lite trevande och långa spelsekvenser med få avblåsningar. När väl domarna blåste efter dessa 7 minuterna, så var det på grund av att Elias Pettersson misslyckades med en rensning i egen zon som gick över plexit och han fick avtjäna två minuter på bänken för puck-out och tyvärr gjorde LHF genom Robin Kovacs 0-1 i sitt första powerplay för dagen. Anton Hedman visades ut för en crosschecking strax därefter och Lakers fick chansen i numerärt överläge. Och vilket powerplay, chanserna haglade tätt men tät var också Gustavsson i målet. Med lite drygt 5 minuter kvar får vi med oss en utvisning på Oskar Engsund som döms som en våldsam tackling mot sarg. Powerplay igen för VLH men denna gång hade vi svårt att hitta ett bra, uppställt spel i anfallszon. Calof visades ut precis innan periodslut för en hakning. Och det är det sista som händer i den första perioden.

Andra perioden startade i boxplay för Lakers, men Luleå hittar inte rätt i sina positioner innan Calof är tillbaka på isen. Innan 5 minuter har gått så sitter den en gul spelare i utvisningsbåset, det var Daniel Sondell som rev ner Martin Lundberg som kom fri mellan två Luleåbackar. Det kanske borde varit straffslag utdömt på det tilltaget, i alla fall tyckte publiken det. 30 sekunder in i Luleås boxplay så hamnar gul spelare nummer två på botbänken, denna gång är det Brendan Mikkelson som gör sig skyldig till en puck-out. Detta betydde 5-3 spel i nästan 1:30. Men 30 sekunder var vad som behövdes för VLH att kvittera, Brendan Shinnimin är det som lägger sista handen på pucken i ett bra spelat powerplay. 4 minuter senare åker Luleå på ett lagstraff sedan de varit en man för mycket på isen, och efterson båda assistkungarna, Elias och Joel var på isen tillsammans med Rosén, så halverade dessa tre herrar Luleås lagstraff till 1 minut och 3 sekunder då Robban efter vackert väggspel stänkte dit ledningspucken. Man vinner inga matcher på utvisningsbänken som bekant. Lite drygt tre minuer efter Lakers ledningsmål så sitter ytterligare en gul spelare, eller egentligen samma gula spelare som tidigare nämligen Brendan Mikkelson som gjorde sig skyldig till en tripping denna gången. Detta boxplay räddade bokstavligt talat Gustavsson Luleå kvar i matchen. Med två minuter kvar av mittenperioden som får Linus Högberg tag på pucken i mittzon, åker över anfallsblå och dumpar ner pucken mot mål att åka på för sina lagkamrater, men Filip Gustavsson ser inte detta skott vilket innebär att Högberg fick göra sitt första SHL-mål för denna säsongen. 3-1 på tavlan när vi tar lite välförtjänt pausvila.

Period tre startar med att Rahimi delar ut en tackling som tar illa på Luleåspelaren då denna går in lågt i situationen, och domarna dömer 5 minuter plus matchstraff för Rahimi, och LHF får chans att komma tillbaka i matchen, vilket de tar chansen och sätter först reduceringen genom Robin Kovacs 02:07, kvitteringen genom Ryan Johnston 02:58 och ledningsmål 03:26 genom Johan Forsberg och ytterligare ett ledningsmål 03:26 när Emil Larsson sätter 3-5 bakom Fasth. Det var en dyr 5-minutersutvisning. När Lakers äntligen blev fullt manskap på isen så får vi med oss en utvisning då senaste målskytten Emil Larsson gör sig skyldig till en tripping. Trots några snöpliga minuter i ryggen så ställer VLH upp med ett bra powerplay och skapar flera chanser. Men, trots flera tappra försök, time-out och spel 6-5 de sista minuterna, så orkade inte Lakers komma tillbaka efter LHF´s målkavalkad. Matchen slutar 3-5 och tre poäng till Norrbotten.