Växjö Lakers nollade Skellefteå
Publicerad: 2017-09-28
Växjö besökte Skellefteå Kraft Arena under torsdags kvällen. En tuff och tight match där Robert Rosén blev kvällens enda målskytt och Viktor Fasth håller sin första nolla för säsongen i 0-1 segern mot Skellefteå.

Växjö inleder klart bäst i matchen. Martin Lundberg går in och sätter en rejäl tackling i första bytet och det rider gästerna på och spelar säkert och bra. Men efter 4:33 åker gästernas Peter Andersson ut 2 minuter för interference och Skellefteå får en chans att komma in i spelet. Skellefteå sätter upp ett bra powerplay, och får ett kanonläge efter cirka minuten. Pucken studsar konstigt i sargen bakom Viktor Fasth, rakt ut i slottet till 2 helt fria Skellefteåspelare, men Fasth räddar pucken både 3 och 4 gånger innan han får plocken på den. Men gästerna reder ut boxplayet tillslut. Spelar jämnar ut sig lite efter Skellefteås powerplay. Växjö skulle ta ledningen i matchen efter 12:12! Elias Pettersson och Tuomas Kiiskinen gör ett bra byte i hemmalagets zon. Men när man tror Skellefteå tagit tag i pucken dyker Kiiskinen upp igen och snor pucken, skickar en macka in i slottet där Robert Rosén drar till direkt och den går in mellan benen på Gustaf Lindvall till 0-1. I bytet efter målet har Skellefteå ett skott av Adam Pettersson i insidan av stolpen och ut. Efter 16:42 åker hemmalagets Adam Pettersson ut 2 minuter för tripping. Gästerna sätter upp ett bra powerplay direkt, men Lindvall är bra med i kassen. Vi har resultatet 0-1 efter 20 spelade minuter. Skotten i första slutar 8-8.

Växjö inleder även andra perioden riktigt bra och skapar ett par jättechanser tidigt i perioden, både Elias Pettersson och Daniel Rahimi har bra lägen, men lyckas inte få in pucken. Sen är det hemmalagets tur att få ett kanonläge genom Joakim Lindström som blir ren mot Fasth, men avslutet tätt utanför. Efter 4:30 åker gästernas Linus Fröberg ut 2 minuter för interference och nytt powerplay för Skellefteå. Hemmalaget sätter återigen upp ett bra powerplay och skapar lägen. Närmaste är Joakim Lindström som denna gång träffar stolpen bakom Fasth, men Växjö reder ut även detta boxplayet. Växjö tar efter sin utvisning tag i spelet igen och kliver framåt i banan och spelar rejält. Spelet rullar på och bortalaget är det som dikterar villkoren. Men efter 18:31 är det dags för ett nytt boxplay för Växjö när Daniel Rahimi åker 2 minuter för fasthållning. Morgan Ellis får det bästa läget innan paus, som får stå helt omarkerad i slottet, men återigen en vass räddning av Viktor Fasth. Så efter 40 spelade minuter har vi fortfarande 0-1 på tavlan. Skotten i den andra perioden slutar 8-6 till hemmalaget.

Skellefteå inleder tredje perioden 31 sekunder i powerplay, men det reder Växjö ut utan några som helst problem. Efter 2:50 är det dags för ett nytt powerplay för hemmalaget efter Växjö spelat med 6 man på banan. Men innan pucken släpps åker hemmalaget ut 2 minuter för den nya regeln, felaktig tekning och spel 4 mot 4. Närmast mål i den spelformen är gästerna som får en 2 mot 1 med Robert Rosén och Adam Brodecki, Rosén slår över pucken till Brodecki, men när Brodecki ska ta emot pucken och avsluta studsar pucken över bladet och bägge lagen fulltagliga igen. Efter 10:29 är det dags igen för bortalaget att få boxplay, det är Oliver Bohm som får sitta 2 minuter för hög klubba. Men gästerna sliter som djur i sitt boxplay och håller undan trots ett par stökiga situationer framför Fasth där pucken hoppar och far, men man klarar ut även detta boxplayet. Och nu börjar det bli riktigt grinig i varje avblåst situation med många kramkalas. Vi får en dubbelutvisning på Skellefteås Adam Pettersson och Växjös Adam Brodecki vid 13:18 och spel 4 mot 4 igen. Skellefteå snurrar lite i gästernas zon men skapar inget nämnvärt och fullt manskap på isen igen. Med 1:56 kvar plockar hemmalaget ut Gustaf Lindvall och satsar på 6 utespelare. Med 27 sekunder kvar tar Skellefteå timeout med tekning i offensiv zon. Joakim Lindström får ett drömläge med 15 sekunder kvar, men Viktor Fasth har bestämt sig, han ska ha säsongens första nolla, och han får den! Växjö plockar med sig alla 3 poängen hem på flyget till Växjö och vinner med 0-1! Skotten i den sista perioden slutar 13-3.

Nu väntar ny match på lördag mot Frölunda som gästar VIDA Arena. Vi syns där, hockey ska ses live!