Växjö Lakers nollade Tappara
Publicerad: 2018-08-24
Ikväll väntade försäsongens sista träningsmatch när Växjö Lakers ställdes mot finska Tappara Tampere i Lohja. En intensiv, tuff och grinig match slutade tillslut med 2-0 seger där Brendan Shinnimin blev den stora matchhjälten.

Liksom i gårdagens träningsmatch är det Växjö Lakers som ska komma ut och ta tag i taktpinnen från start och 8 minuter in i matchen är det Brendan Shinnimin som gör det första målet i spelformen powerplay.

Den andra perioden bjuder på hög intensitet men varken Växjö Lakers eller Tappara lyckas med sina försök och perioden slutar mållös.

Den tredje perioden hinner knappt börja innan den kanadensiska forwarden Brendan Shinnimin återigen ska kliva fram igen och sätta 0-2 till Växjö Lakers, vilket också skrivs som slutresultat.

Överlag är det en tuff och grinig tillställning men Växjö Lakers hanterar pressen bra. Man försätts ett flertal gånger i boxplay men genom att hålla en tight box och ligga i Tapparas skottlinje lyckades man neutralisera deras försök i powerplay. Forwardssidan ger Växjö Lakers en chans att vinna matchen genom uppoffrande spel i forcheckingen och därigenom sätter hård press mot Tapparas mål.

Brendan Shinnimin blir med sina två mål den stora matchvinnaren.

- Torsdagen och fredagen har bjudit på nyttiga matcher där framförallt dagens match satte oss på stora prov för att ro hem en seger, säger Sportchef Henrik Evertsson.

Träningsmatchen var den sista för Växjö Lakers som nästa vecka inleder gruppspelet av Champions Hockey League. Vi ses i VIDA Arena!