Förlust i första mötet med Salzburg
Publicerad: 2017-10-31
Växjö Lakers åkte till Eisarena Salzburg för första mötet med Red Bull Salzburg i CHL. En match som Salzburg vann med 2-1 efter 2 snabba mål i första perioden. Ett resultat som följer med till returmötet i VIDA Arena den 7 November.

Red Bull Salzburg får en flygande start i matchen och gör 1-0 redan efter 2:06. Alexander Cijan vinner pucken djupt nere i Växjös zon, lägger upp den till Michael Schiechl som drar iväg en chansskott som smiter förbi Viktor Andrén i Växjös mål för kvällen. Och efter 6:55 skulle uppförsbacken bli större för Växjö då Salzburg kliver upp i en spelvändning med Alexander Pallestrang som ensam hemmaspelare. Han har inga alternativ när han tar sig fram längst högerkanten och slänger iväg pucken mot första krysset, som smiter förbi över Andréns axel och 2-0. Efter drygt halva perioden tar Växjö över mer och mer av spelet och skapar några halvchanser mot Luka Gracnar i Salzburgs mål, men får inte till det där sista i avsluten. Efter 18:39 åker Salzburgs Matthias Tratting ut 2 minuter för hakning och powerplay för Växjö Lakers. Men Växjö skapar inget för att spräcka nollan innan periodpausen och 2-0 efter 20 spelade minuter. Skotten i första perioden slutar 12-9.

Växjö inleder andra perioden i powerplay, men Salzburg klarar ut det sista av tiden och fulltagliga igen. Annars är Växjö klart mycket bättre med i andra perioden. Man skapar mer och mer och Liam Reddox och Noah Welch var uppe i en 2 mot 1, men en passning för mycket mellan dessa 2 herrar och chansen rinner ut i sanden. Matchen rullar på och lagen byter lite halvchanser med varandra. Efter 14:28 åker hemmalagets Ryan Duncan ut 2 minuter och nytt powerplay för Växjö. Växjö får till ett bättre powerplay med bra lägen för både Robert Rosén och Andrew Calof, men pucken vill inte in och Salzburg 5 man på isen igen. Men kort efter powerplay kommer så utdelningen för Växjö till 2-1! Adam Brodecki vinner pucken bakom Salzburgs mål, skickar in den i röran framför mål där Linus Fröberg bökar fram pucken och lyfter in reduceringen vid 16:50. Efter 19:39 åker Andrew Calof ut för Växjö efter en tripping och Salzburg får sitt första powerplay för kvällen. Men man skapar inget dom få sekunderna som är kvar av perioden och vi går till vila inför sista perioden med 2-1. Skotten i andra slutar 3-23.

Salzburg skapar ingenting i sitt powerplay i inledning av sista perioden och Andrew Calof är åter i spel igen. Efter 5:43 drar hemmalaget på sig ett lagstraff för 6 man på isen och nytt powerplay för Växjö Lakers. Men inte heller denna gång lyckas gästerna skapa några chanser för att få utdelning i sitt powerplay och åter spel 5 mot 5 igen. Klockan tickar på snabbt nu för gästerna som sliter för att komma närmare kvitteringen. Men Salzburg försvara sig bra och Växjö kommer inte riktigt fram hela vägen. Med dryga minuten kvar av sista perioden får Peter Andersson ett kanonläge och i stort sett öppet mål, men avslutet sticker utanför. Och Salzburg vinner första matchen med 2-1. Skotten i sista perioden slutar 4-11.