J18: Lakers körde över Borås
Publicerad: 2018-02-20
J18
Under söndagen vann Växjö toppmatchen mot Borås med hela 5-0 på bortaplan och har skaffat sig ett ypperligt läge inför de avslutande två matcherna i J18 Elit Södras fortsättningsserie.

Efter åtta raka segrar föll Lakers mot Oskarshamn med uddamålet 5-6 i laget senaste hemmamatch. Under söndagen väntade det ny match när topplaget Borås gästades. Växjö studsade tillbaka direkt och vann matchen med hela 5-0 och har nu skaffat sig ett ypperligt läge inför de avslutande två matcherna i J18 Elit Södras fortsättningsserie.

Matchen mot Borås hann knappt börja innan Lakers tog ledningen genom Filip Cederqvist. Mathias Kemppi och Adam Bäckstrand assisterade till målet som tillkom redan efter 18 (!) sekunder. Båda lagen fick därefter testa på numerärt överläge i perioden, men Cederqvists tidiga mål blev periodens enda.

Växjö hade det mesta av spelet i den andra perioden och gjorde också två mål samtidigt som Martin Von Schoultz spikade igen i bortamålet. Mathias Kemppi satte 2-0 och Filip Moen gjorde 3-0-målet med 47 sekunder kvar av mellanakten.

Efter endast 15 sekunder av den tredje perioden utökade Mathias Kemppi gästernas ledning till 4-0 med sitt andra mål för dagen. Med knappt sju minuter kvar av matchen satte Tom Nilsson spiken i kistan, 5-0, och Lakers kunde därmed ta tre viktiga och välförtjänta poäng.

Växjö leder alltjämt tabellen med 27 inspelade poäng på tio matcher. Med den poängnoteringen är man fem poäng före tvåan Malmö med två matcher kvar att spela. Lakers har således ett utmärkt läge att vinna serien. Faktum är att Lakers har chansen att säkra seriesegern redan på torsdag då man möter Tingsryd på bortaplan.

• 0-1 (00:18) Filip Cederqvist assist Mathias Kemppi, Adam Bäckstrand
  • 0-2 (36:55) Mathias Kemppi assist Filip Cederqvist, Adam Bäckstrand
  • 0-3 (39:13) Filip Moen assist Hugo Wirell
  • 0-4 (40:15) Mathias Kemppi assist Filip Cederqvist, Adam Bäckstrand
  • 0-5 (53:26) Tom Nilsson assist David Chronvall, Philip Andersson

Skott: 26-38 (11-9, 7-14, 8-15)

Växjös nästa match spelas borta mot Tingsryd på torsdag. Vinner Lakers derbyt vinner man också serien. Skulle man däremot förlora så har man ändå chans att säkra seriesegern, men då krävs det att Malmö förlorar toppmatchen mot Borås.