Förlust mot Frölunda i Varberg
Publicerad: 2018-08-08
Säsongen drog i kväll igång i Varberg när Växjö åkte för att möta Frölunda. Växjö som hade ledningen med 0-3 fick tillslut se sig besegrade med 5-3 efter en stark vändning av Frölunda i den tredje perioden.

Nog för det är den 8:e augusti, men visst är det härligt att se våra blåa hjältar på isen igen! Matchen börjar som en typisk träningsmatch med en del felpassningar och felskär. Men efter 4:05 skulle två av Lakers nyförvärv presentera sig i poängprotokollet. Romas Horàk vinner en förlupen puck vid offensiv blålinje, lägger ut den till höger där Austin Ortega kommer farande, Ortega tar ett par skär in i zon och snättar iväg ett handledsskott som Johan Mattsson i Frölundas mål är chanslös på, 0-1 och drömstart för Lakers nya spjutspetsar! Efter 8:11 åker Frölundas Gustav Lindström ut 2 minuter för fasthållning. Växjö får inte alls till något ordnat spel i powerplay och Lindström tillbaka på isen. Spelet fortsätter vara lite hackigt och inget av lagen skapar något nämnvärt. Efter 16:33 åker Frölundas Jonathan Sigalet ut 2 minuter för en crosschecking, nytt powerplay för Lakers. Här skapar man en bra chans, Pontus Netterberg serverar Brendan Shinnimin nästintill öppet mål, men Shinnimin får inte till avslutet och fortsatt 0-1. Viktor Andrén som vaktar Växjös mål ställs inte på några större prov första 20 minutrarna. Vi går till paus med 0-1 och skotten 3-8 till Växjö.

Inledning av andra perioden är lite mer fartfylld och det skapas betydligt fler chanser första 4 minutrarna än dom första 20 totalt där både Andrén och Mattsson gör varsin svettig räddning. Efter 5:49 åker Växjös Dominik Bokk ut 2 minuter för hög klubba. Frölunda ställer upp direkt i Växjös zon, men Växjö gör säsongens första boxplay riktigt bra och Frölunda skapar inga större chanser och Lakers fulltagliga igen med Bokk på isen. Efter utvisningen tar Frölunda över en del av spelet och Växjö får jobba en del i egen zon ett tag. Efter 14:14 får vi se säsongens första kramkalas, där våran egna lilla bålgeting Brendan Shinnimin och Simon Hjalmarsson får besöka botbänken och spel 4 mot 4. Max Friberg får ett bra läge, men skjuter över och spel 5 mot 5 igen. Efter 16:24 skulle Växjö utöka sin ledning till 0-2 genom Erik Josefsson! Josefsson bryter ett uppspel i mittzon, skickar ut pucken till vänster där Austin Ortega står, Ortega tar in pucken längst med kanten, skickar in den i slottet där Josefsson tagit ny fart och styr in pucken, riktigt snyggt! 68 sekunder senare var det dags för Mattsson att på nytt plocka ut trissan ur sin målbur. En avvaktande Frölundautvisning när Linus Fröberg hämtar upp pucken i egen zon, Fröberg transpoterar pucken hela vägen in i Frölundas zon, siktar in sig på första krysset och smäller bara dit den, 0-3 vid tiden 17:32. Frölunda skulle hinna få in en 1-3 reducering vid tiden 19:23. Chad Genoway lastar på från offensiv blålinje, pucken studsar och far innan den landar hos Oliwer Fjellström som skickar in den i tom bur när Andrén kommit ur sitt läge. Vi går till vila inför tredje perioden med 1-3. Skotten i andra slutar 9-7 till Frölunda.

Inledningen är ganska avvaktande av tredje perioden. Men efter 3:56 skulle Frölunda få in ytterligare en reducering i matchen till 2-3. Simon Hjalmarsson står framför Viktor Andrén och styr in ett skott i från blålinjen från Chad Genoway. Och kvitteringen skulle inte vänta på sig. Frölunda vänder spelet i mittzon där Kristoffer Gunnarsson bryter, lägger pucken till Oliwer Fjellström som tar in pucken i offensiv zon, slänger iväg pucken mot mål och den letar sig in bakom Andrén vid tiden 4:37. Viktor Ekbom åker ut för Frölunda efter 6:04 för puck utanför banan. Lakers ställer upp i offensiv zon, men man skapar inga farliga lägen och Ekbom tillbaka i spel igen. Efter 9:52 åker Lakers Oliver Bohm ut 2 minuter för en rak höger. Och i powerplayet skulle Frölunda ta ledningen för första gången i matchen till 4-3. Pathrik Westerholm serverar sin tvillingbror Ponthus i slottet, Ponthus skicksr iväg ett skott som går in bakom Viktor Andrén vid tiden 11:16. Karl Johansson gör sitt första byte i Lakerströjan, och gör faktiskt 4-4 men domarna missar målet pga att pucken går på Mattssons vattenflaska i nättaket och ut, och inte finns det några målkameror att tillgå, så Johansson blir tyvärr utan sitt regelrätta mål. Med drygt 2 minuter kvar av perioden plockar Sam Hallam ut Andrén och satsar på 6 utespelare. Och efter 19:34 gör Frölundas Oliwer Fjellström hattrick och stänger matchen med 5-3 i tom bur. Skotten i sista perioden slutar 9-8 till Frölunda.