Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt

Ett tunt Lakers förlorar i Timrå

22 januari 2022 18:00

En chans till revansch efter en sämre insats i Leksand. Men med bara 5 backar i laguppställningen, och utgående Rieder och Lundberg kan Timrå vinna ganska betryggande med 3-0.


Match igen och chans till revanch var det när Lakers på lördagen intog Timrå och NHC Arena. Och gästerna började bra inledningsvis med en bra offensiv. Bara 5 backar att tillgå denna afton, och då sparar man nog mesta energi genom att få pucken mest i offensiv zon.

Men bara efter ett par minuter tappar Lakers attackviljan känns det som, och man blir stillastående i egen zon när Timrå börjar skapa lång tunga anfall på gästerna. Vilket givetvis blir en av anledningarna till att offensiven bedarrar avsevärt. Och Timrå får till slut utdelning när man vallar i kortsidan via Filip Westerlunds klubba, och pucken letar sig framför Åhman där Lakers backar inte lyckas hålla emot utan Albin Lundin får träff på pucken och vi har 1-0 till hemamlaget efter 4.49.

Förutom ett stolpskott från Glenn Gustafsson och ett ribbskott Ludvig Nilsson så är Lakers väldigt långt från Timrå i den första perioden. Lakers får även en chans i PP innan halva perioden har gått men det blev inte nånting av det alls. Timrå vinner skotten överlägset med 12-3 i den inledande ronden.

Den andra perioden blir spelmässigt en rejäl uppryckning från gästerna, som har mer puck och spelar betydligt tightare i mittzon och kring egen blålinje. Tyvärr sätta man även på hårda prov då man får klara av 2 st utvisning. Efter 8.18 åker Theodor Johnsson ut för en tripping och efter 14.45 tar Calof en holding. Timrå lyckas dock inte överlista Lakers box.

Men Timrå lyckas ändå till slut, ordagrant, att få in pucken. Med bara 6 sekunder kvar har man snurrat runt Lakers målbur, fått Åhman ur position och Tim Erixon kan trycka in ett slagskott i öppen bur. Spelmässigt bra period, men attacken saknas, och det ser man i skottstatistiken som Timrå vinner även i den andra ganska klart med 16-6 och totalt 28-9 på två spelade perioder.

Den tredje perioden blir en liten uppryckning av gästerna. Men man har inte den där edgen som krävs för att vinna matcher i den här ligan. Man får en chans ganska tidigt i perioden i ett PP när Alvarez visas ut. Och det blir ett bra PP, det bästa den här eftermiddagen. Men det hjälper föga då pucken inte vill in. Den ville in, en gång, men Andrew Calofs mål dömdes bort då Jacob Johansson ansågs har blokerat pucken.

Lakers tar ut målvakten med 3.31 kvar och då strular man tyvärr till det lite grann i offensiv zon, och man tvingas ta en utvisning som avvaktas. Men utvisningen behövs inte då Hartmann i samma sekvens kan avgöra i tom kasse och spika slutresultatet till 3-0 efter 17.11. Hemmalaget vinner skotten även i den tredje med 16-10 och totalt med hela 44-19.

Nya tag redan på tisdag när Skellefteå AIK besöker Vida Arena. Nedsläpp kl 19.00.