Vinst i träningsmatchen mot TPS
Publicerad: 2018-08-23
Igår åkte Växjö Lakers till Finland för att spela försäsongens två sista träningsmatcher. Ikväll ställdes man mot finska TPS Turku i Lohja, en match som man efter stabilt spel kunde vinna med 5-2.

Klockan 17.30 svensk tid släpptes pucken mellan TPS Turku - Växjö Lakers i Lohja där Viktor Andrén idag vaktade stolparna för Växjö Lakers som ska komma att inleda dagens drabbning starkt. Redan 5 minuter in i matchen är det Växjö Lakers nyförvärv, Austin Ortega som kliver fram och gör 0-1. Målet blir Austins tredje på ordinarie tid under försäsongen. (Han har dessutom gjort två straffmål). Växjö Lakers fortsätter på inslagen väg och redan en minut efter kan Växjö Lakers utöka ledningen genom backklippan Oliver Bohm.

11 minuter in i den första perioden kommer dock en kvittering för TPS när SHL-bekante Ilari Filppula får näta men hemmalaget får inte jubla länge, minuten efter ser Växjö Lakers finske målspruta och assisterande kapten Tuomas Kiiskinen till att utöka ledningen för Växjö Lakers till 1-3. Den första perioden är helt klart Växjö Lakers där man står för en stabil insats.

I den andra perioden hittar man inte riktigt samma nivå och 14 minuter in i den andra perioden ser TPS till att närma sig Växjö Lakers i målprotokollet när de förändrar ställningen till 2-3. Men med endast en minut kvar av perioden kliver Växjö Lakers danske forward Jonas Røndbjerg fram och ser till att sätta Växjö i förarsätet igen genom att sätta 2-4 innan lagen går till pausvila.

I den tredje perioden är det Växjö Lakers som är det spelförande laget och matchens sista mål kommer tidigt i den tredje perioden när Tuomas Kiiskinen återigen överlistar TPS målvakt Rasmus Tirronen och blir tvåmålsskytt när han sätter 2-5 för Växjö Lakers.

Sammanfattningsvis är det en intensiv tillställning där utvisningarna duggade tätt. Nu väntar vila efter en stabil insats innan det är dags att ladda om inför morgondagens drabbning mot Tappara som stod som Liiga-vinnare både 2016 och 2017.

Nedsläpp för morgondagens match är 17:00 svensk tid.