Dominik Bokk A-lagkontrakteras
Publicerad: 2017-12-22
Nyhet
Inför säsongen värvades tyska forwarden Dominik Bokk till Växjö Lakers juniorsida. Nu står det klart att han går över till seniorkontrakt och förstärker Växjö Lakers A-lag.

Den blott 17-årige högerskytten har stått för 27 poäng på sina 19 spelade matcher i J20 SuperElit-serien och har även hunnit med att göra ett SHL-mål på sina 9 spelade matcher med Växjö Lakers A-lag. Nu står det klart att han skriver seniorkontrakt resterande del av säsongen samt även kommande säsong.

"Ett av mina mest givna beslut"

- Att förlänga Dominik Bokk är ett av mina mest givna beslut. Det ska bli väldigt roligt att följa hans utveckling, säger sportchef Henrik Evertsson.

Dominik som precis representerat Tyskland under U20-VM i Frankrike förväntas ansluta till träningen den 25 december för att kunna spela hemmamatchen mot Skellefteå under annandagen.

Såhär säger Dominik Bokk om kontraktet:
- Det här är verkligen en dröm som blir sann för mig! Jag är väldigt stolt och ser fram emot att få tillhöra ett riktigt bra lag och en fantastisk organisation. Jag vill även passa på att tacka mina tidigare tränare Juri Peregudov, Eugen Pretzer, Andreas Kleider, Stefan Hetzel, Rodion Pauels, Philip Kipp och Cam Abbott samt mina agenter Andrei Trefilov och Johan Finnström. Utan dem hade jag aldrig varit där jag är idag, säger en mycket glad Dominik Bokk som just nu befinner sig hemma i Tyskland för att fira jul med familjen.

PR & Kommunikation Carolina Toresson