J20: Växjö vann efter målkalas
Publicerad: 2019-10-07
Under söndagen spelade Växjö ny match, denna gång mot Södertälje. Matchen var minst sagt underhållande där Lakers till slut vann den galna tillställningen med hela 8-5.

Tre matcher på tre dagar är nu till ända. Växjö spelade sin tredje, och sista, fajt under söndagen då Södertälje var på besök i staden. Matchen var mycket underhållande och målrik där Lakers till slut gick vinnande ur striden med hela 8-5!

Växjö kom ut stenhårt i matchen och gjorde 1-0 redan efter 2.39. Målet gjordes av Tom Fridén. Victor Stjernborg utökade sedan Lakers ledning till 2-0 innan Södertälje lyckades överlista Hugo Haas i hemmamålet och således reducera till 1-2. Trots gästernas reduceringsmål fortsatte Växjö sitt fina spel och skickade in såväl 3-1 som 4-1 innan perioden var till ända. Yegor Alanov sköt 3-1-målet medan Simon Svensson satte 4-1-pucken.

Precis som i den första perioden fick Växjö en bra start på den andra då Emil Malysjev gjorde 5-1 efter 24.08. Även Lucas Edmonds hittade nätmaskerna för Lakers under mellanakten samtidigt som Södertälje lyckades få in två mål och den andra perioden slutade därmed 2-2 målmässigt.

William Magnusson smällde in 7-3 i spel fem-mot-tre i början av den tredje perioden. Därefter reducerade Södertälje två gånger om innan Victor Stjernborg, med sitt andra mål för dagen, kunde spika slutresultatet till 8-5 4.38 från slutet.

I och med söndagens vinst ligger Växjö på en fjärdeplats i tabellen med 17 inspelade poäng på elva matcher. Man är tre poäng före femman Malmö och har fem poäng upp till trean Frölunda.

Skott: 34-39 (17-9, 12-14, 5-16)

Kommande match spelas lördagen den 12 oktober då Rögle kommer på besök till Växjö. Ängelholmklubben ligger sexa i tabellen med sina tolv poäng på nio matcher. Senast föll man borta mot Frölunda med 1-4.