Rasmussen: "Klart jag tänker på VM…"
Publicerad: 2014-05-01

Under torsdagskvällen drar Dennis Rasmussens jakt på en VM-plats i gång när Tre Kronor inleder hemmaturneringen Oddset Hockey Games.

I måndags blev det helt klart att Dennis Rasmussen får chansen att spela Oddset Hockey Games med Tre Kronor, en turnering som drar igång under torsdagseftermiddagen då Tjeckien står för motståndet. Efter det väntar matcher mot Finland (lördag) och Ryssland (söndag). 

Turneringen, som flyttats på grund av OS, är genrepet inför VM och förbundskaptenen Pär Mårts har deklarerat att det mer eller mindre är VM-truppen som är med i Oddset Hockey Games. 

- Det ska bli riktigt roligt att spela den här turneringen. Det är alltid kul att spela på hemmaplan. Jag var ju med i den här turneringen ifjol också, men då var det i Malmö och nu är det i Stockholm. Då kom vi sist, vilket var mindre roligt, förhoppningsvis går det bättre i år, säger Dennis Rasmussen från hotellrummet i Stockholm. 

Att komma med i VM-förberedelserna var dock inte helt givet. Rasmussen var inte uttagen i de två första landskamperna där exempelvis Niclas Lundgren fick chansen. 

- Nej, jag trodde inte jag skulle få chansen eftersom jag inte var med i den första truppen, men sedan fick jag ett SMS av Pär Mårts om att han ville att jag skulle vila de två första matcherna. Sedan kom jag med vilket var roligt. 

Nu hoppas Växjö Lakers-centern på en VM-plats. 

- Det är klart att man tänker lite på VM. Det hade varit otroligt kul att vara med där. Men det är hårt konkurrens och det beror också lite på hur det går i NHL, det gäller verkligen att spela bra den här veckan och jag hoppas verkligen få spela mycket, säger Dennis som haft en lång säsong och nu ska lira ytterligare tre matcher på fyra dagar, och kanske ännu mer om det blir VM-spel. 

- Det är tufft med tre matcher på fyra dagar men samtidigt så är man ganska van. Det har varit en del uppehåll under säsongen också där man kunnat träna ikapp och jag känner mig inte alls sliten. Det gäller att äta bra och sova som man ska och det tycker jag att jag har gjort.

Kampen om VM-platserna är tuff. Detreoit Red Wings-forwarden Gustav Nyqvist har precis tackat ja till VM-spel och det är 15 forwards i truppen just nu. Hur många som kommer få spela VM återstår att se, men någon lär skalas av på vägen. 

Det vimlar också av centrar i truppen, förutom Rasmussen bland annat Joel Lundqvist, Mattias Sjögren, Niklas Olausson, Mikael Backlund och William Karlsson som helst lirar i mitten, plus några lirare till som kan lira center. Någon kommer tvingas ut på kanten, något som Rasmussen också fått uppleva i blågult tidigare.

- Jag vet inte vad tanken med mig är, jag spelar där de vill att jag ska spela. Jag är beredd att få spela på en kant, men det är klart att min naturliga position är center, säger Dennis, som fick se lag- och barndomskamraten Niclas Lundgren få lämna Tre Kronor-truppen i helgen. 

- Det var lite tråkigt, han gjorde bra matcher. Men det är många bra spelare som är med. 

Uppladdningen inför Oddset Hockey Games är i full gång - men SHL är inte glömt. Och om inte annat så blir Dennis Rasmussen påmind om slutspelssortin nu, då han blivit placerad i samma hotellrum som Färjestadsbacken Magnus Nygren. 

- Besvikelsen över att ha åkt ur finns fortfarande där. Landslaget hjälper lite, men visst är det surt. Att bo med Magnus Nygren är inte lätt, han är riktigt, riktigt jobbig och tjötar om det där hela tiden, skrockar Dennis.

Vem placerade honom i samma rum?
- Jag vet inte, det måste vara Mårts (haha). 

Till sist - lycka till i kampen om en VM-plats!
- Tack!

Spelschema i Oddset Hockey Games:

Torsdagen den 1 maj 2014

1/5 16.00 Finland-Ryssland, Helsingfors, Finland
1/5 16.00 Tjeckien-Sverige, Hovet, Stockholm 

Fredagen den 2 maj 2014

2/5 Spelledig dag

Lördagen den 3 maj 2014

3/5 12.30 Sverige-Finland, Ericsson Globe, Stockholm
3/5 16.00 Ryssland-Tjeckien, Ericsson Globe, Stockholm 

Söndagen den 4 maj 2014

4/5 12.30 Finland-Tjeckien, Ericsson Globe, Stockholm
4/5 16.00 Sverige-Ryssland, Ericsson Globe, Stockholm

Redaktör Jonas Gustavsson