J18: Förlust mot Malmö
Publicerad: 2019-01-21
J18
Under lördagen spelade Växjö sin femte match i J18 Allsvenskan Södra då man tog sig an Malmö på bortaplan. Trots en bra start på matchen föll Lakers med 2-4.

Under lördagen gästade Växjö Skånelaget Malmö. Trots att Lakers fick en fin start på matchen lyckades hemmalaget vinna bataljen med 4-2.

Redan efter knappt sex minuters spel lyckades Hugo Wirell överlista Alfred Hallin i Malmö-målet och därmed ge Lakers ledningen med 1-0 i matchen. Det skulle dock bara dröja 30 sekunder innan matchen var utjämnad. Drygt fyra minuter senare tog Skånelaget även ledningen.

I mitten av den andra perioden kvitterade Växjö genom David Chronvall. Därefter duggade utvisningarna tätt åt båda hållen, men något mål i numerärt överläge eller underläge fick vi inte se. Istället gjorde Mathias Hansen 3-2 för hemmalaget i spel fem-mot-fem med 4.10 kvar av perioden.

Malmö fick en kanonstart på den tredje perioden då Matej Kaslik gjorde 4-2 redan efter 35 sekunders spel. Hemmalaget fortsatte trycka på och dominera perioden, men något mer mål blev det inte och Malmö kunde därmed vinna med 4-2.

Växjö ligger på en åttondeplats i tabellen med fem inspelade poäng på fem matcher. Med den poängnoteringen är man en poäng före nian Södertälje och en poäng bakom sjuan Djurgården.

Skott: 37-23 (7-14, 12-4, 18-5)

Lördagen den 26 januari är det dags för nästa match då Växjö gästar Södertälje. Södertälje ligger, som tidigare nämnt, på en niondeplats i tabellen med fyra poäng på kontot efter fem matcher. Senast föll man mot jumbon Nacka med 3-4 efter straffar.