Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Profilen: Fredrik Hellgren

22 februari 2013 11:45

Fredrik Hellgren är inne på sin sjätte säsong som assisterande tränare i Växjö Lakers och som tränare blir det väldigt mycket ishockeytänk.


– Så är det ju, speciellt vid den här tidpunkten på säsongen. Men jag kan slappna av också och man behöver tänka på annat ibland, säger Fredrik.

Fredrik spelade själv ishockey i Åseda och har sedan haft olika jobb, bland annat försäljare och snickare, innan han hoppade på tränarjobbet.

– När jag lade av fick jag en förfrågan om att träna a-laget, men jag tyckte inte det passade att spela med killarna ena året och coacha dem året efter, så därför tackade jag nej. Det dröjde några år innan jag började träna ungdomslag och sedan, efter några år, klev jag upp i a-laget. Efter det kom en förfrågan från Växjö Lakers som jag hoppade på. Ishockeyn har alltid varit ett genuint intresse, berättar han.

– Sedan jag kom till klubben har allt gått framåt på alla plan. Redan när jag kom hade vi en vision och tanke om hur vi ville jobba, och nu är vi där även om det fortfarande finns saker och bitar som vi kan bygga vidare på. Jag kom från en division 3-klubb till allsvenskan och det var ett gigantiskt steg. Och nu har det svällt ännu mer. Det har hänt väldigt mycket när man tänker efter.

Rent tekniskt så har ni andra verktyg att jobba med idag också?
– Så är det ju. Innan fick man en skiva efter matcherna och kollade på dem, men vi hade inte alls de program och möjligheter som vi har idag.

Fredrik Hellgren kallades ledarstabens "treotablett" vid ett tillfälle, eftersom han är en den lugne och analytiske tränaren.

– Ja, men det kanske inte stämmer in för tillfället... det var mer under perioden med Janne Karlsson, nu är Sam den som är lugn och pedagoisk om man jämför med mig (haha).

Noggrannhet är ett av orden som speglar både Fredrik Hellgren och huvudtränaren Sam Hallam.

– Pucken är rund och kan studsa lite hur som helst, men jag tror ändå att just detaljerna är väldigt viktiga. I tränarkonstellationen vi har just nu fungerar det väldigt bra, vi har olika infallsvinklar och tankesätt vilket driver oss framåt.

Hur djupt ner i detaljerna kan man gräva egentligen?
– Det där är en balansgång. När man hittar en viss situation som är intressant så kan gräva väldigt djupt, men som sagt, pucken är rund och det studsar underligt ibland vilket man inte kan påverka.

Kan det vara frustrerande att nöta in saker som fungerar i tio matcher, för att sedan inte fungera?
– Det är klart. Men då måste man fråga sig om det vi nött in är något som motståndarna läst. Precis som vi tittar på motståndarna och försöker förekomma dem. Det gäller hela tiden att ligga i framkant och utvecklas. Man kan aldrig slå sig till ro.

Nästa hemmamatch spelas mot Timrå lördagen 23 februari klockan 16.00. Arenan öppnar redan 14.00 - välkomna då!

» Boka biljett
» Restaurangbokning

Mellan 14.00 och 15.00 är det Happy Hour i arenan med 25% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour

Det är också Familjefest i VIDA Arena med speciellt program för yngre.
» Det händer under familjefesten