• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt

Tung förlust på Hovet

27 oktober 2018 17:45
Referat

Idag väntade bortamatch på Hovet mot Djurgården. En match som var helt mållös i drygt 47 minuter förlorades i den tredje perioden efter 2 mål från hemmalaget. Sett till 60 minuter en väldigt jämn tillställning.


Första perioden börjar i ett rasande tempo och båda lagen ligger på varandra och forecheckar nästintill våldsamt. Förlorar man pucken så gör man allt för att vinna tillbaka den. Redan efter några minuter tar Shinnimin en riktigt tuff tackling som tar en aning illa och vi ser Brendan ligga och vrida sig av smärta, i armen som det såg ut. Men Shinnimin är av det rätta virket och kom så småningom tillbaka in i matchen.

Efter 13.51 kommer den första utvisningen i matchen när hemmalagets Jesper Pettersson håller fast Pontus Holmberg vid sargen lite för länge. Lakers får alltså en första chans i PP. Ett ganska bra PP, där man förlägger ganska lång tid i offensiv zon. Dock uteblir målen och istället blir det i slutet av perioden en utvisning på Tuomas Kiiskinen som skickar iväg en bentackling som ger 2 minuter.

En utmaning för Lakers box att ta sig an ligans så här långt bästa PP. Djurgården sätter upp det väldigt bra, men Lakers box är också riktigt riktigt bra och man lyckas hålla hemmalaget borta ifrån nätet bakom Viktor Fasth. Man klarar utvisningen och tiden för den första perioden rinner sakta ut. Skottstatistiken efter första perioden visar hur jämn tillställning vi har så långt, 9-9!

De första minuterna av den andra perioden blir rejält tufft för gästande Lakers. En lång stund i egen zon där hemmalaget gör det riktigt bra och Lakers har stora problem att få ut pucken. Långt byte för bl.a Niclas Burström och hans backkollega, när avståndet till båset är längre i den andra perioden. Men Lakers reder ut just den stormen till slut.

Men direkt i anslutning till att den stora och långa pressen avtar så åker Liam Reddox ut 2 minuter för en hög klubba och hemmalaget får ytterligare en chans i PP. Men Lakers box står upp riktigt bra och man klarar även dessa 2 minuter på ett bra sätt. När Lakers väl blir fulltaliga så tar man över tillställningen och börjar sätta hemmalaget i svåra situationer. En spelare som lyser lite extra under den andra perioden är Nils Carnbäck som tar ett par riktigt fina initiativ och har ett par bra lägen att ge Lakers ledningspucken.

När vi har 1.32 kvar av perioden så tar även hemmalaget en utvsining, denna gång för "to many players". Man skapar några smålägen, men vi går även till den andra periodvilan utan några mål. Matchen är fortsatt superjämn och skotten slutar även i den andra perioden med resultatet 9-9.

Lakers börjar utan tvekan den tredje perioden allra bäst och har bra med chanser mot Djurgårdskassen. Allt fram till den sjätte minuten när Daniel Rahimi lite tveksamt åker på en hakning samtidigt som Djurgårdspubliken sakta börjar mala igång sitt hemmalag. Ett tredje PP, och statistiken säger att hemmalaget så här långt i serien gör mål i var tredje PP.

Och det stämmer tyvärr väldigt väl, för Djurgården spräcker kvällens målnolla i just sitt tredje PP. Jacob Josefsson hittar Daniel Brodin inne i slottet och han lyckas överlista annars väldigt starka Viktor Fasth. Efter målet sätter Lakers fortsatt hårt tryck och man försöker allt man har för att nå en kvittering.

Med 3 minuter kvar av matchen så lyckas Olle Allsing att trä in ett skott vid första stolpen bakom Viktor Fasth, och matchen är avgjord. Även om tid finns kvar i detta läge så finns inte kraften och tron på att man ska kunna komma ifatt utan matchen rinner ut och Lakers får tyvärr lämna huvudstaden utan poäng, och utan mål.

Vi bryter ihop och kommer igen. Ny match på tisdag när Färjestad kommer på besök till Vida Arena.