Det blev strafförlust i Karlstad
Publicerad: 2021-11-27
Efter några tunga förluster väntade match i Karlstad mot Färjestad. En väl genomförd match ger en poäng när Färjestad vann efter straffavgörande i Löfbergs Arena.

En tuff match väntade denna lördags eftermiddag i Karlstad mot favorittyngda Färjestad. Men den började verkligen på bästa möjliga sätt. I den första minuten får Lakers en tekning i offensiv zon. Pontus Holmberg tekar bakåt till Joel Persson som slänger iväg en halvhög puck som reflekterar på en hemmaspelare och ställer Diminik Furch i FBK kassen. 0-1 på tavlan redan efter 31 sekunder. Men det är hemmalaget som efter detta tar över dirigentpinnen och fram till första halvan av perioden leder man skotten med 9-1.

En utvisning på Holmberg satte Lakers boxplay på prov direkt.. Man reder ut detta och de sista 10 minuterna av perioden lyfter man upp spelet på en annan nivå där man faktiskt utmanar mer offensivt. Pontus Holmberg och Gustav Rydahl har en intern uppgörelse i mitten av perioden som ger båda en vila på 2+2 minuter.

I slutet får hemmalaget åter en chans i numerärt överläge men gästernas boxplay lyckas hålla tätt även denna gång och Lakers går till vila med 0-1 på tavlan. Skotten slutade 11-7, vilket gör att Lakers vände och vann skotten med 6-2 de sista 10 minuterna.

Den andra perioden börjar med ytterligare en utvisning på Lakers som verkar ha enormt svårt att få några med sig denna afton. Det är Häman Aktell som får vila för en hakning redan efter 57 sekunder. Men Lakers klarar även denna utvisning. Men Färjestad ska få sin kvittering till slut när gästerna har en aning svårt att kontrollera sina utgångar ur egen zon. Jacob De l Rose får i stort sett öppet mål efter 4.38 på pass från Marcus Nilsson.

Det är en väldigt jämn period där båda lagen skapar långa anfall och bra chanser under hela perioden. Hemmalaget vinner skotten knappt med 9-8 och vi ser en match som går in i den sista ronden helt jämn och med stor spänning.

Den tredje perioden är riktigt underhållande och vi får se totalt 4 mål. Sett till perioden i sin helhet är den gästernas utan tvekan. Efter 4.20 vinner Lakers en tekning i offensiv zon bak till Juuso Vainio som traskar ner med pucken utmed sargen, lägger en mack in mot mål där Josefsson står och trycker in den till ledning 1-2.

Men ett stort problem Lakers har just nu, och vilket blir en återkommande sak den här eftermiddagen är puckhanteringen i egen zon, där man kör fast sig själva trots till synes kontroll på pucken. Nygård plockar av pucken av en Lakers back i hörnan, och hittar sedan in till Oscar Lawner som Trycker in 2-2 efter 6.53.

En stund senare vänder Färjestad åter spelet, den här gången på offensiv blå och Marcus Nilsson kajn åka in och prickskjuta in 3-2 för hemmalaget. Efter detta får äntligen gästerna med sig några ut visningar och spelar bra i sitt PP spel. I den andra chansen man får när Linus Johansson sitter på botbänken ringer det bakom Furch efter att Holmberg hittat Lycksell på andra sidan. Lycksell tvekar inte utan trycker direkt, stolpe in.

Gästerna vinner skotten i sista med 9-19. En pinne på¨ kontot när vi gick in i övertidsavgörande. I övertiden är det ganska jämt utan några riktigt rejäla målchanser. Vi får istället avgörandet på straffar och det är hemmalaget som tar bonuspinnen efter att samtliga Lakersspelarna missat och Ejdsell satt sin. Färjestad vinner med 4-3 och tar bonuspinnen. En poäng till gästerna som även vänder och vinner skotten med 31-35.

Nästa match på tisdag när Luleå gästar Vida Arena. Nedsläpp kl 19.00. Se nu till att säkra din biljett.