Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Växjö Lakers och Länsförsäkring Kronoberg hyllar förebilder med stipendium

6 mars 2019 10:00
Ungdom

Som ett led i ett omfattande värdegrundsarbete lyfter Länsförsäkring Kronoberg och Växjö Lakers fram personer som på ett tydligt sätt arbetat för en välkomnande, inspirerande och utvecklande miljö på och utanför isen kring barn- och ungdomshockeyn. Den här säsongen får spelaren Manoa Svensson, ledaren Tommy Rosén och domaren Eskil Olofsson ta emot sina välförtjänta stipendier under en ceremoni i samband med hemmamatchen den 9 mars.


Inför säsongen 2017/2018 gick Länsförsäkring Kronoberg in som en aktiv samarbetspartner till Växjö Lakers Ungdom, där man tillsammans skapar en långsiktig och hållbar verksamhet baserad på en gemensamt framtagen värdegrund. Tillsammans med organisationen Locker Room Talk har man påbörjat utbildning av spelare och ledare under säsongen, och det stipendium som nu delas ut är ett sätt att lyfta de individer i organisationen som på ett extra framstående sätt jobbat för kamratskap, inkluderande och laganda.

Som en del i samarbetet delas det varje år ut tre stipendier. De går till en spelare, en domare och en ledare. Alla uttagna utifrån tydligt uppsatta kriterier som rimmar med vår värdegrund och långsiktiga ambition. Årets stipendier kommer att delas ut i samband med hemmamatchen den 9 mars.

”Genom stipendiet får vi chansen att lyfta person framför prestation”, säger Jonas Berg, tf Hållbarhet- och kommunikationschef Länsförsäkring Kronoberg. ”Här har vi tre individer som är riktigt goda förebilder, och genom sitt sätt att vara ser till att skapa möjligheter för alla att växa som människor och som hockeyspelare, -ledare och -domare”.

"Vi jobbar aktivt varje dag för att påverka vår miljö internt såväl som externt utefter vår värdegrund. Det känns extra roligt att få dela ut stipendierna som är ett kvitto och resultat på det arbetet, säger Calle Steen, Ungdoms- och utvecklingschef på Växjö Lakers".

Årets Spelare

Manoa Svensson
Med ett ständigt leende på läpparna och positiv attityd bemöter Manoa sin omgivning.

Tack vare sitt fantastiska engagemang och seriösa inställning sprider Manoa en positiv känsla runt omkring sig och är en exemplarisk förebild inom Växjö Lakers Ungdomsverksamhet.

Årets Domare

Eskil Olofsson
Med bakgrund som spelare i Växjö Lakers är han nu aktiv i Alvesta SK och har tack vare sin kärlek och passionen till sporten hittat en väg att kombinera sitt hockeyspelande med att döma.

I sin roll som domare kommunicerar och läser Eskil spelet på ett föredömligt sätt och tilldelas därför stipendiet "Årets Domare".

Årets Ledare

Tommy Rosén
Med ett ledarskap som kombineras av en extremt bra balans mellan tydlighet, omtanke samt att sprida värme är Tommy väldigt uppskattad av aktiva spelare, ledare och föräldrar, både på Växjö Lakers camper och i den ordinarie verksamheten.

Genom att ständigt sprida positiv energi bidrar han till en välkomnande miljö, på såväl som utanför isen.

Föregående säsong delades stipendierna ut till Theo Arvidsson (spelare), Melker Sonnbjer (domare) och Mikael ”Bobban” Frisk, ledare.

För ytterligare information

Jonas Berg
Tf Hållbarhets- och kommunikationschef Länsförsäkring Kronoberg
Telefon: 0470-72 01 16,
[email protected]

Calle Steen
Ungdoms- och Utvecklingschef, Växjö Lakers
Telefon: 0470-32 97 24,
[email protected]