Viktig seger i årets sista match
Publicerad: 2021-12-30
Årets sista match och skådeplats var Vida Arena när Örebro kom på besök. En tight match där Lakers vinner med enda målet inspelat i powerplay av Joel Persson.

Sista matchen för året stod för dörren denna torsdagskväll när Örebro HK gästade Vida Arena. En match som börjar lite trevande, med Örebro som det lag som initailt har mest puck. Men hemmalaget kommer sakta men säkert in i matchen och jämna ut tillställningen. Man ser att laget steppat upp lite grann sedan matchen nere i Malmö i tisdags. Allt går lite fortare.

Efter halva matchen så får man första chansen i numerärt överläge när Robin Kovac tar en crosschecking i ryggen på Joel Persson. Men PP spelet klickar, och trots ytterligare en chans direkt efter den första tvåan gått ut, genom en puck out av Mastomäki så får man inte till PP spelet. Det blir dock tredje gången gillt när Nick Ebert åker ut på en hög klubba på Ludvig Nilsson.

Nu sätter man upp ett lite mer kontrollerat PP, som direkt ger utdelning när Gynge och Holmberg hittar fram till en inåkande Joel Persson som laddar och trycker av den stora kanonen, otagbart för Eneroth i Örebrokassen. 1-0 till Lakers efter 16.24.

Efter målet får gästerna lite luft och får tryck på hemmalaget under en stund. Men Lakers reder ut detta på ett bra sätt och går till första vilan med en 1-0 ledning. Även skotten vinner man med 10-6.

Den andra peridoen blir till största delen en uppvisning av hemmalaget och då framför allt i missade målchanser. Närmast var Olle Lycksell som var på väg att lura Eneroth ordentligt när han först visade att han ville gå in framför för att sedan gå runt och söka köksvägen. Situationen videogranskades och efter några minuter kan vi konstatera att det inte ser ut som hela pucken är över mållinjen.

Lakers har även ytterligare en utvisning med sig efter drygt 5 minuter när Zamorsky åker för en slashing. Men åter ett ganska svagt PP från hemmalaget. Men Lakers fortsätter att driva perioden i ca 16-17 minuter. Men sedan ser vi en totalt scenförändring och Örebro får till ett par riktigt jobbiga sekvenser i Lakers zon. Två frilägen bl.a där Adam Åhman står fast och stabil i målet. Han är nog den enskilda orsaken till att Lakers fortfarande leder matchen efter 2 perioder. Gästerna vinner skotten i den andra perioden med 9-10.

Jag tror de flesta förväntade sig en anstormning från gästande Örebro i den tredje perioden, och det fanns väl inledningsvis en liten antydan till det. Hemmalaget gjorde det lite svårt och Örebro såg ut att gå för det. Men hemmalaget fick ordning på sakerna ganska snabbt och kunde vända trenden till sin fördel rent spelmässigt. Sett till periodens helhet var ju Lakers närmare en utökning än gästerna en kvittering.

Många slet ont den här kvällen. Joel Persson hade drygt 21 minuters istid efter två perioder. Men han klarar det, och gör en kanonmatch. Precis som Adam Åhman, som blir matchens spelare. Och Lakers lyckas stänga ner med en 1-0 ledning. Även om Örebro tar ut målvakten i slutet så skapar man ingenting i stort sett. Dessutom, en viktig faktor den här kvällen. Lakers drar inte på sig en enda utvisning. En viktig del när man har så mycket spelare borta och få får ta ett stort ansvar.

Hemmalaget vinner skotten i den sista perioden med 8-7 och totalen med 27-23. Nu tar vi ledning i några dagar och firar in det nya året 2022. Nästa gång det smäller är på trettondagen när Rögle kommer på besök till Vida Arena med matchstart kl 18.00.

Till dess önskar vi ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR.