Uddamålsseger i Smålandsderbyt
Publicerad: 2021-09-28
Efter att ha förlorat säsongens första seriematch i lördags mot Linköping väntade idag Smålandsderby mot HV71 hemma i Växjö Ishall för Växjö Lakers J20, som i en dramatisk avslutning kan vända och vinna matchen med 5-4.

Ikväll väntade säsongens åttonde seriematch för Växjö Lakers J20 som ställdes mot HV71 i ett spännande Smålandsderby.

Den första perioden inleds med ett jämnt spel där HV71 tar ledningen 5 minuter in i matchen vilket ger dem energi och spelövertag i perioden.

Växjö Lakers öppnar den andra perioden starkt och kvitterar ställningen till 1-1 genom Oscar Hagman men HV71 får ner farten på VLH, replikerar och kan göra både 1-2 och 1-3 i mittakten. Innan slutsignalen ljuder kan dock Växjö Lakers center Kalle Broed reducera ställningen till 2-3 och ger hemmalaget bättre förutsättningar att komma ikapp inför slutperioden.

Tidigt i den tredje perioden kvitterar Växjö Lakers Anton Fredriksson ställningen till 3-3 trots spel i numerärt underläge och ger hemmalaget en väg tillbaka in i matchen. Gästande HV71 svarar upp snabbt och tar återigen ledningen i matchen. Det blir en dramatisk avslutning när Växjö med 1 minut och 37 sekunder plockar Albin Boija i målet i hopp om att kvittera. När klockan visar 59:11 kommer kvitteringen och den gör det genom Hugo Pettersson. Med endast 12 sekunder kvar av matchen kan lagkaptenen Oscar Hagman styra in ett skott från Viktor Bernhartz och Växjö Lakers vinner därmed derbyt med 5-4 efter en riktig nagelbitare.