Övertidförlust mot Örebro
Publicerad: 2020-10-24
På lördagen gick resan till Örebro där vi bjöds på en jämn och spännande tillställning. En 3-3 ställning efter 60 minuter blev till slut en övertidsvinst för hemmalaget Örebro.

Lördagskväll och senare match än vanligt när domaren inte släppte pucken förrän 19.30. Och inledningsvis känns det som gästerna från Småland sitter kvar lite i bussen. Örebro sätter givetvis, i form av hemmalag, ett rejält tryck framåt och Lakers ser ut att vara lite för mycket på hälarna initialt. Och är man inte med riktigt i inledningen så brukar det visar sig ganska snabbt.

Och det gör det också. Matchens första utvisning tillskrivs gästerna och Martin Lundberg redan efter 1.59. Och en typisk tripping som ofta uppstår när man inte riktigt är där, och man viftar med klubborna okontrollerat.

Det ser dock ut som Laskers ska klarar det. Men med bara 7 sekunder kvar hittar Bromé fram till Kovac som direktskjuter in 1-0 för hemmalaget. Gästerna börjar skata men säkert jobba sig in matchen efter målet. Efter 7.48 får Örebro sin första utvisning och då tar Rosén och co fram sitt PP vapen och gör 1-1.

Rosén är målskytt med Persson och Pettersson som assisterare. Man behövde bara 19 sekunder på sig och målet kommer efter 8.07. Bara drygt 30 sekunder senare åker Örebros Pilo ut och Lakers visar sig dödligt giftiga i PP när man åter hänger en puck. Målskytt den här gången är Gynge med lite hjälp av Örebrobacken. Målet är det sista som händer i första perioden och faller efter 9.59. Skotten vinner hemmalaget med 14-11, men gästerna leder så långt matchen med 1-2.

Den andra perioden börjar Lakers väldigt bra och är utan tvekan det lag som styr inledningsvis. Och man skapar en del riktigt bra lägen i början och bibehåller momentumet fram till det att man begår ett misstag på offrensiv blå, och pinchar lite fel. Vilket ger hemmalaget en kontring 2 mot 1 där Bromé hittar Fasths högra kryss och vi har 2-2 efter 3.33 av den andra perioden.

Detta blir starten på en lite sämre tillställning med mycket felpass och mer kamp. Dessutom blir perioden ganska sönderryckt av mer utvisningar. Vi får även se mer känslor i matchen. I den 10:e och 11:e minuten får gästerna två raka utvisningar och tvingas till spel 3 mot 5. Men man spelar jättebra i numerärt underläge. Örebro har visseligen ett skott i ribban av Abols men mer än så blir det inte.

I den 14:e minuten ser vi prov på känslorna som uppkommit i matchen där Melart och Warg utmanar varandra lite med handskarna. Vilket ger dom 2+2 var men spel 5 mot 5. 17.30 åker Josen ut och hemmalaget får ytterligare en chans i 5 mot 4. Men åter igen spelar Lakers exemplariskt och ger inte Örebro något utrymme alls. Örebro vinner perioden med 1-0 vilket ger spännande 2-2 inför sista. Skotten vinns även nu av hemmalaget med 7-5.

Den tredje perioden är en rond med ställningskrig och tillställningen är väldigt jämn. Initialt är gästerna som för matchen och leder en bit in skotten med 7-2. Men hemmalaget jämnar ut det spelmässigt. I den den 6:e minuten åker Örebro ut på en tvåa och Lakers sätter åter upp sitt giftiga PP. Den här gången lyckas man dock inte överlista Enroth.

Efter drygt halva perioden lyckas hemmalaget med en tekningsvariant där Robin Kovac får göra sitt andra mål för kvällen. Lakers får jaga i slutet och lyckas efter 17.07 få en utvisning med sig. Man sätter upp ett riktigt bra spel där till slut Robert Rosén hittar Emil Pettersson med en fin passning. Emil får tid att sikta och hänger den i Enroths vänstra kryss.

Matchen går till förlängning där Örebro drar det längsta stråt när Abols, som under kvällen sumpat många chanser, hittar en skottvinkel där inte Fasth är med och via stolpen ser han till att behålla bonuspoängen i Örebro.

Matchen mot Djurgården på tisdag är framskjuten och istället väntar en derbyhelg mot HV71 där första mötet är i Jönköping på torsdag och den andra i Vida Arena på lördag med nedsläpp kl 18.00.