J20: Seger mot rivalen
Publicerad: 2020-02-27
Under onsdagskvällen tog Växjö en meriterande seger då man besegrade rivalen HV71 hemma i Växjö Ishall med uddamålet 3-2 i en underhållande tillställning lagen emellan.

Under onsdagskvällen var det dags för ny match då Växjö gästades av rivalen HV71. Matchen blev jämn, spännande och underhållande där Lakers till slut gick som segrare ur striden med uddamålet 3-2.

Växjö startade matchen bäst och fick tidigt med sig ett powerplay. Hemmalaget behövde 1.05 på sig i det numerärta överläget innan man lyckades överlista Hampus Hedman i bortamålet. 1-0-målet prickade Martin Fridén in assisterad av Nils Thomasson och Elliot Nordholm. Några minuter senare fick HV71 chansen i spel fem-mot-fyra, men Växjö-målvakten, Hugo Haas, och lagets boxplay lyckades freda målet.

Under den andra perioden drog Växjö på sig inte mindre än fyra numerära underlägen. Trots att man spelade stora delar av mellanakten med en man mindre höll lagets boxplay tätt. HV71 fick dock in en kvitteringspuck när Jonathan Larsson satte 1-1 i spel fem-mot-fem med drygt fyra minuter kvar av perioden. Gästernas mål blev den andra periodens enda fullträff.

I mitten av den tredje perioden kopplade Växjö ett rejält grepp då man gick från 1-1 till 3-1 på 90 sekunder. Först satte Martin Fridén 2-1 i powerplay innan Linus Vingren gjorde 3-1. HV71 gav inte upp trots tvåmålsunderläge. Gästerna reducerade i powerplay med 3.27 kvar av den ordinarie speltiden. Med knappt två minuter kvar av matchen plockade Jönköpingslaget målvakten, men lyckades inte peta in ytterligare ett mål utan Växjö kunde hålla undan och vinna matchen med uddamålet 3-2.

I och med segern avancerade Växjö förbi HV71 i tabellen. Lakers ligger numera femma med 20 inspelade poäng på 14 matcher. Man är en poäng före sexan HV71 och är endast en poäng bakom fyran Örebro.

• 1-0 (07:24) Martin Fridén assist Nils Thomasson, Elliot Nordholm – 5/4
  • 1-1 (35:40) Jonathan Larsson assist Ebbe Fjellström, Kevin Pettersson
  • 2-1 (49:00) Martin Fridén assist Tom Fridén, Nils Thomasson – 5/4
  • 3-1 (50:30) Linus Vingren utan assist
  • 3-2 (56:33) Jacob Grönhagen assist Anton Johannesson, Zion Nybeck – 5/4

Skott: 36-31 (13-8, 12-12, 11-11)

Växjö spelar sin kommande match onsdagen den 4 mars klockan 19.00 i Växjö Ishall då man tar sig an Linköping på hemmaplan. Linköping besegrade Djurgården med 7-3 under gårdagen och är ny trea i tabellen. Laget har spelat in 23 poäng på 14 matcher och är således tre poäng före Lakers.