J20: Ny vinst mot Södertälje
Publicerad: 2019-12-08
Under fredagskvällen besegrade Växjö Södertälje med 10-4. Under lördagen var det dags att göra upp igen där Lakers återigen besegrade Södertälje, denna gång med 2-0 efter en strålande match av målvakten Hugo Haas.

Under lördagen spelade Växjö sin andra raka bortamatch mot Södertälje inom loppet av ett dygn. Lakers vann återigen igen, denna gång med 2-0 efter en strålande match av målvakten Hugo Haas.

Den första perioden var jämn där målvakterna hamnade i fokus efter fint spel. Växjö fick chansen i numerärt överläge två gånger om och Södertälje en gång, men något mål fick vi inte bevittna.

I den andra perioden var det mycket Södertälje, men precis som under de första 20 minuterna var målvakten briljanta. Inte minst Växjö-målvakten, Hugo Haas, som stoppade hela 17 skott under mellanakten. Perioden slutade, precis som den första, 0-0.

Efter blott 23 sekunder av den tredje perioden fick vi äntligen se matchens första mål då Martin Fridén spräckte nollan assisterad av Lucas Edmonds och Tom Fridén. Som om inte det vore nog utökade Lukas Söderlund Växjös ledning till 2-0 i boxplay drygt sju minuter senare. Södertälje tryckte på för att spräcka Hugo Haas nolla, men Lakers-keepern var fullständigt briljant i matchen och stoppade samtliga 40 (!) skott som han fick på sig.

Växjö vann till slut matchen med 2-0 och har en mycket fin form. Man lämnade därmed fjärdeplatsen i tabellen och passerade såväl HV71 som Frölunda i och ligger numera tvåa bakom suveräna Linköping.

Mål: 0-1 (40:23) Martin Fridén assist Lucas Edmonds, Tom Fridén 0-2 (47:41) Lukas Söderlund assist Nils Thomasson – 4/5

Skott: 40-32 (10-7, 17-9, 13-16)