Seger i Smålandsderbyt
Publicerad: 2021-10-09
Idag väntade Smålandsderby för Växjö Lakers J20 som ställdes mot HV71 i Husqvarna Garden. En match man kan vinna med komfortabla 1-5.

Klockan 13:00 släpptes pucken i Husqvarna Garden och det var dags för omgång 11 i J20 Nationell Södra-serien där Växjö Lakers gästade HV71.

Växjö Lakers inleder starkast och får en smakstart med två snabba mål i den första perioden. Innan man går till pausvila sitter man ordentligt i förarsätet med starkt målvaktsspel från Albin Boija och 0-3 på resultattavlan.

Den andra perioden inleds med ett par utvisningar från vardera håll och lagen ställs på prov i sina special teams. Växjö Lakers visar fina kvalitéer i powerplay och forwarden Isac Nielsen kan utöka ledningen till 0-4 i mittakten.

Den sista perioden ska länge komma att bli mållös men med 2 min och 28 sekunder kan backen Theodor Johnsson sätta 0-5 och därmed göra sitt andra PP-mål för dagen. Med drygt 1 minut kvar av matchen kan hemmalaget HV71 tröstmåla.

Tack vare en gedigen laginsats, starkt spel i special teams samt vasst målvaktsspel vinner man matchen med 1-5. Växjö Lakers J20 har nu gått segrande ur 10 av 11 spelade matcher och toppar J20 Nationell Södra-tabellen på 28 poäng.