Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2022-08-11
Inför
Under tisdagen blev det en 2–4-förlust mot Skånelaget Kristianstad i säsongens första träningsmatch. Redan under torsdagen är det dags för en ny holmgång då ytterligare ett skånskt motstånd väntar i form av SHL-konkurrenten, Malmö.

Äntligen är säsongen 2022/23 i gång. Under tisdagen spelade Växjö sin första träningsmatch för säsongen i uppladdningen inför SHL-premiären om drygt en månad. Lakers gästade Skånelaget Kristianstad och föll med 2–4. Hugo Gustafsson och Manuel Ågren prickade in Växjös mål i matchen. För övrigt noterades den tidigare Växjö-spelaren, Pontus Netterberg, för ett utav Kristianstads mål.

Redan under torsdagen är det dags för en ny holmgång då ytterligare ett skånskt motstånd väntar i form av SHL-konkurrenten, Malmö. För Malmö blir det säsongens första träningsmatch.

Malmö blandade och gav under fjolårssäsongen. Man avslutade dock starkt då man tog fem trepoängare under de sju sista omgångarna och grejade sånär den tionde- och sista slutspelsplatsen. Till slut blev det dock en blygsam tolfteplats för skåningarna efter 67 inspelade poäng på kontot. Blott två pinnar bakom elvan Linköping och tian Brynäs.

När Växjö och Malmö drabbas samman brukar det bli sevärda och underhållande tillställningar. Under fjolårssäsongen möttes man fyra gånger i grundserien, där lagen vann två matcher vardera. Lakers vann de två första med 3–1 (borta) och 5–3 (hemma) och Malmö de två sista med 3–1 (hemma) och 7–4 (borta). De möttes även, precis som i år, under fjolårets försäsong. Den matchen slutade med en uddamålsseger för skåningarna. Slutresultatet skrevs till 2–1 efter att Richard Gynge gjort matchens enda mål.

Kvällens match spelas i Halmstad Arena med nedsläpp 19:00. Cmore sänder matchen!

Visste du att…

… Växjö vunnit 8 av de 11 senaste inbördes mötena (alla sammanhang inräknat) mot Malmö.

… Theodor Johnsson, som tillhörde Växjö i fjol, spelar i Malmö den här säsongen.

… nio raka inbördes möten (alla sammanhang inräknat) slutat efter ordinarie speltid.

… Växjö gjorde 153 mål under fjolårssäsongen medan Malmö sköt 134 fullträffar.

… Robert Rosén gjorde fyra poäng (1+3) på tre matcher mot Malmö i fjol.

Timmy Renud