Växjö Lakers vidare till semifinal
Publicerad: 2018-03-26
Växjö Lakers besegrade Brynäs ikväll med 3-0 i en kokande VIDA Arena och är därmed klara för semifinal efter 4-1 i matchserien.

Första perioden i kvartsfinal nummer 5 mot Brynäs startade med ett snabbt ledningsmål för Lakers. Det var Andy Miele som 02:02 tog vara på en retur från Rautio. Publiken i VIDA hann inte sluta jubla innan Janne Pesonen stänkte dit tvåan, också den på en retur från Rautio sedan Robert Rosén snodde åt sig pucken och la in mot Brynäsmålet. Tommy Sjödin tog timeout. 2-0 i mål och 7-0 i skott var väl inte den starten Brynäs ville haft. Dock fick Brynäs spela boxplay direkt efter timeouten sedan Aaron Palushaj visades ut för en interference. Lakers skapade ett par tre riktigt farliga lägen, men gästerna lyckades hålla tätt. Brynäs blev fulltaliga igen men hade ingenting att sätta emot ännu i matchen. Med lite drygt 5 minuter kvar av perioden så kom Brynäs första skott på mål, och det speglade matchbilden väl. Med 46 sekunder kvar verkställdes en utvisning på Henrik Larsson för en fasthållning. VLH avslutade denna perioden som de började, med ett massivt puckinnehav och peioden slutade 2-0, skotten 12-2, och 2x2 minuters utvisning för gästerna.

När period två startade så återstod det lite på Brynäs utvisning, men något riktigt bra powerplay hann inte Lakers sätta upp. Men man skapade ändå några farligheter, även bakåt sedan Alexander Bjurström bjöds på ett friläge och träffade ribban. Men annars var det Lakers för hela slanten i början på perioden. Gästerna hade svårt att komma åt och VLH vårdade pucken. 10:08 får BIF chansen att bryta mönstret lite, då Brendan Shinnimin fick sitta 2 minuter på botbänken för en interference. Växjös boxplay lämnade egentligen inget att önska, effektivitet, och beslutsamt dödade man dessa 2 minuter. Strax efter VLH blev fulltaliga så radade man upp ett par riktigt heta målchanser, och att det bara stod 2-0 på tavlan var märkligt. VLH slog av lite på farten, man ägde inte pucken lika extremt som i första perioden, och Brynäs tog för sig mer och mer i denna perioden, de kom till skott lite enklare än i första. Lakers slappnade av lite i slutet på perioden, och Brynäs utjämnade skottstatistiken och testade Viktor Fasth i målet. Viktor Fasth ja, vilken fantomräddning han gjorde med knappa fem minuter kvar. Det var en sidledsförflyttning som hette duga. Perioden tog slut, och känslan var att Brynäs tuggat sig in i matchen lite, dock utan några poäng. Resultaten för perioden blev 0-0 i mål, 6-11 och 1x2 minuters utvisning för Lakers.

Tredje perioden drog igång och 5304 personer på läktarna höll ordentlig låda och stöttade sitt älskade VLH. Lakers som också skapade en het chans som slutade med att alla spelare på planen förutom Viktor Fasth låg i Rautios målområde. Domarna beslutade ringa på den situationen, men det var helt omöjligt att se var pucken befann sig och vem som gjorde vad. Det hela slutade med en tekning till vänster om Rautio för en blockering. Brynäs jagade puck över hela isen, och Lakers hade svårt att kontrollera pucken några längre stunder. Andy Miele visades ut 07:06 för en hög klubba, och det i ett läge där Brynäs redan hade flyttat fram sina positioner. Det luktade reduceringsmål lång väg. Och Linus Ölund fick chansen i öppet mål men missade pucken och Fasth kunde blockera. Lakers blev fulltaliga igen och behövde verkligen ta tag i grejerna nu om inte Brynäs skulle reducera. Och vem är bäst skickad till det? Jo, nr 85, Captain Reddox tar pucken, går rakt på mål och stänker in ett slagskott. Så leder en kapten sitt lag! 3-0 på tavlan, med drygt 8 minuter kvar av denna kanske sista kvartsfinalen. Brynäs intensitet avtog lite, uppförsbacken var ju lång och dessutom mot ett Lakers som såg till att antingen hålla i pucken, eller hålla motståndarna på rätt sida hela tiden. Lite drygt 5300 personer i VIDA Arena sjöng oavbrutet och stod upp de sista två minuterna. Det var sista matchen för Brynäs denna säsongen, Växjö Lakers stängde kvartsfinalen och är klara för semifinalspel. Matchens slutade med 3-0, skotten totalt 28-20, och 4x2 minuters utvisning för hemmalaget, och 4x2 för Brynäs IF.

Nästa hemmamatch i VIDA Arena är semifinal 1 och den spelas på måndag den 2 april. Hockey ska ses live och Lakers behöver ditt stöd så se till att säkra din plats! vlh.ebiljett.nu