Lakers föll mot Djurgården på Hovet
Publicerad: 2020-11-21
Veckans roadtrip avslutades i Stockholm och Hovet. Djurgården stod för motståndet och motståndet var tillräckligt för att samtliga poäng skulle stanna i huvudstaden.

Växjö Lakers fortsätter sin bortamatch turné med stopp i huvudstaden och match på Hovet mot Djurgårdens IF. Och Lakers ser ut att sitta kvar i bussen och spela kort när pucken släpps kl. 15.15 denna lördag. För det är hemmalaget för hela slanten de första 20 minuterna.

Ett enormt slarvigt spel från gästernas sida. Man har jättesvårt hela perioden att hantera pucken och man är slarviga i passningsspelet. Allt går väldigt sakta vilket gör att hemmalaget inte har några större svårigheter med att stänga ytor för Lakers när dom försöker kontrollera sina utgångar från egen zon. Pucken fastnar oftast på ettriga Djurgårdsspelare.

När gästerna vid ett fåtal tillfällen lyckas spela sig genom mittzon kontrollerat så slänger man oftast ner puckarna i offensiv kortsida där man oftast inte hinner ner. När klockan stannar på 10.55 så har Tobias Björnfot gett hemmalaget ledningen med 1-0, 100% välförtjänt givetvis. Att detta blir första periodens enda mål ska vi tacka en fantastiskt bra Källgren i målet.

Skottstatistiken efter den första perioden slutar bara 9-8 till hemmalaget, trots spelövertaget.

Laget får nog en liten vänlig men bestämd tillrättavisning i periodpausen. För laget kommer ut med betydligt mer energi i den andra perioden och sätter direkt hemmalaget under stor press. Och den stora skillnaden är nog att man har lite mer fart på skridskorna.

Och efter ett antal ganska bra chanser kommer äntligen utdelningen. Robert Rosén vinner teket bak till Karlström, som i sin tur spelar in till Gynge som försöker skjuta först, men får ingen träff. Istället går pucken vidare till rosén som backat in från tekningspunkten och kan ganska enkelt spela in kvitteringen bakom Armalis.

Målet från gästerna spelas in efter 6.24. Och Lakers fortsätter att ha taktpinnen, och man får även utvisning med sig efter 8.37. Tyvärr inget PP vi kommer minnas dock. Växjös dominans kvarstår till ungefär 5 minuter innan slutet på perioden. Då åker först Ludvig Nilsson ut för en boarding och direkt efter den utvisningen, med klockan på 18.27, åker även Ilari Melart ut för en tuff tagen slashing.

Men trots ett par riktigt bra lägen för hemmalaget så kan Lakers hålla stången perioden ut. Skotten i den andra perioden slutar 12-12 men Lakers vinner den med 0-1.

Den tredje perioden släpps igång med att vi har 33 sekunder kvar på utvisningen på Ilari Melart. Lakers klarar av dessa sekunder på ett ganska bra sätt. Och bara några sekunder efter att man blivit fulltaliga så sätter man press ner mot Armalis som gör en liten tavla när han spelar bakom rygen och bakom sitt egna mål. Det uppfattar Drury och fångar upp den och förpassar pucken i ett öppet mål.

Men Lakers är tillbaka lite på hälarna igen och det brukar visa sig genom att man åker på utvisningar. Vilket Martin Lundberg gör efter knappa 3 minuter. Och då passar Dominik Bokk på att kvittera genom ett välplacerat skott. Efter detta så är det nästan bara anfallspel från Djurgården och med ca 8 minuter kvar av perioden så leder hemmalaget med 9-3 i skott och bara någon minut senare så kommer nästa utvisning för bortalaget.

Andrew Calof får vila i 2 minuter efter 5.48. Och då kommer givetvis, och väldigt välförtjänt igen, Djurgårdsledningen när man åter igen får stå och sikta in sig. Målet den här gången kommer från Tobias Ekberg precis efter Lakers blivit fulltaligt, 15.17.

I slutet av perioden får man chansen när Tom Nilsson får lämna isen för en checking from behind. Men skapar tryck mot Djurgårdskassen när man plockat ut Källgren, men idag var inte Lakers på plats tillräckligt mycket för att ta med sig poäng hem. Dalarna är för djupa och topparna är för få. En enkel sammanfattning. Lakers gör 15 minuter bra idag men det räcker inte på den här nivån. Man måste stämpla in mer tid för att få betalt.

Hemmalaget vinner skotten i tredje med 13-6 och totalt med 34-26. Alla tre pinnarna stannar därmed i Stockholm. Nästa match ser vi i Vida Arena på torsdag när Malmö gästar. Nedsläpp kl 19.00.