Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Inför Växjö – Luleå

30 november 2017 13:30
Inför

Ikväll väntar ny hemmamatch för serieledarna Växjö när norrbottningarna Luleå kommer på besök till VIDA Arena.


Matcherna duggar tätt i SHL för tillfället och i afton är det dags för Lakers andra hemmamatch på två dygn. Senast, under tisdagen, lyckades man uddamålsbesegra rivalen HV71 i en tät, tajt och målsnål tillställning. Växjö vann matchen med 2-1 efter att Robert Rosén gjort matchens första mål i numerärt överläge, i början av den första perioden. I mitten av mellanakten satte Noah Welch 2-0, vilket visade sig bli det matchvinnande målet under kampen.

Segern mot HV71 var Växjös tredje i följd och den elfte på de tolv senaste matcherna. Lagets hysteriska form har gjort att man leder SHL:s grundserie i överlägsen stil. Faktum är att man ligger hela åtta poäng före tvåan Färjestad inför kvällens match mot Luleå.

Kvällens motstånare, Luleå, ligger på en niondeplats med 32 inspelade poäng på 22 matcher. Tabellen är jämn och man är faktiskt bara tre poäng bakom sexan Frölunda och sex poäng efter fyran Skellefteå.

Luleås form har varit ganska svag på sistone. Man besegrade förvisso Karlskrona senast med hela 6-0, men dessförinnan radade man upp tre förluster, där två av dessa kom på bortaplan.

Växjö och Luleå har drabbats samman en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i Coop Norrbotten Arena där hemmalaget, Luleå, lyckades nolla Växjö och vinna med 2-0. Båda målen i matchen tillkom i den första perioden där Isac Lundeström satte 1-0 i början och Patrick Cehlin 2-0 i slutet.

Allt som oftast brukar det vara jämna och täta matcher när Växjö och Luleå drabbas samman. Under fjolårssäsongen lyckades Luleå vinna tre av fyra matcher mot Växjö. Man vann båda sina hemmamatcher och knep en bortavinst. Lakers enda seger kom på hemmaplan i slutet av januari där man lyckades vinna med 4-3 efter straffar.

Fjolårssäsongens resultat lagen emellan:

  • 2016-10-01 | Växjö – Luleå 1-3
  • 2016-11-15 | Luleå – Växjö 4-2
  • 2017-01-28 | Växjö – Luleå 4-3 efter straffar
  • 2017-02-21 | Luleå – Växjö 3-2 efter förlängning

Värt att notera inför kvällens match är att Lakers är seriens bästa hemmalag efter att man vunnit hela tio av tolv matcher i VIDA Arena. Luleå har haft det småtufft på resande fot och endast lyckats spela in tio poäng på bortais.

Elias Pettersson är, precis som Växjö, glödhet och toppar hela SHL:s poängliga. Succéforwarden har gjort hela 29 poäng (11+18) på 22 matcher och är en poäng före tvåan Joakim Lindström från Skellefteå.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!