• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 21 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan

Inför Växjö – Luleå

30 november 2017 13:30
Inför

Ikväll väntar ny hemmamatch för serieledarna Växjö när norrbottningarna Luleå kommer på besök till VIDA Arena.


Matcherna duggar tätt i SHL för tillfället och i afton är det dags för Lakers andra hemmamatch på två dygn. Senast, under tisdagen, lyckades man uddamålsbesegra rivalen HV71 i en tät, tajt och målsnål tillställning. Växjö vann matchen med 2-1 efter att Robert Rosén gjort matchens första mål i numerärt överläge, i början av den första perioden. I mitten av mellanakten satte Noah Welch 2-0, vilket visade sig bli det matchvinnande målet under kampen.

Segern mot HV71 var Växjös tredje i följd och den elfte på de tolv senaste matcherna. Lagets hysteriska form har gjort att man leder SHL:s grundserie i överlägsen stil. Faktum är att man ligger hela åtta poäng före tvåan Färjestad inför kvällens match mot Luleå.

Kvällens motstånare, Luleå, ligger på en niondeplats med 32 inspelade poäng på 22 matcher. Tabellen är jämn och man är faktiskt bara tre poäng bakom sexan Frölunda och sex poäng efter fyran Skellefteå.

Luleås form har varit ganska svag på sistone. Man besegrade förvisso Karlskrona senast med hela 6-0, men dessförinnan radade man upp tre förluster, där två av dessa kom på bortaplan.

Växjö och Luleå har drabbats samman en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i Coop Norrbotten Arena där hemmalaget, Luleå, lyckades nolla Växjö och vinna med 2-0. Båda målen i matchen tillkom i den första perioden där Isac Lundeström satte 1-0 i början och Patrick Cehlin 2-0 i slutet.

Allt som oftast brukar det vara jämna och täta matcher när Växjö och Luleå drabbas samman. Under fjolårssäsongen lyckades Luleå vinna tre av fyra matcher mot Växjö. Man vann båda sina hemmamatcher och knep en bortavinst. Lakers enda seger kom på hemmaplan i slutet av januari där man lyckades vinna med 4-3 efter straffar.

Fjolårssäsongens resultat lagen emellan:

  • 2016-10-01 | Växjö – Luleå 1-3
  • 2016-11-15 | Luleå – Växjö 4-2
  • 2017-01-28 | Växjö – Luleå 4-3 efter straffar
  • 2017-02-21 | Luleå – Växjö 3-2 efter förlängning

Värt att notera inför kvällens match är att Lakers är seriens bästa hemmalag efter att man vunnit hela tio av tolv matcher i VIDA Arena. Luleå har haft det småtufft på resande fot och endast lyckats spela in tio poäng på bortais.

Elias Pettersson är, precis som Växjö, glödhet och toppar hela SHL:s poängliga. Succéforwarden har gjort hela 29 poäng (11+18) på 22 matcher och är en poäng före tvåan Joakim Lindström från Skellefteå.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!