J20: Helgsummering
Publicerad: 2019-03-04
I helgen spelade Växjös J20-lag dubbla hemmamatcher där man under lördagen besegrade Luleå med tennissiffrorna 6-3 och under söndagen föll mot MODO med 1-4.

J20 SuperElit Top 10 börjar lida mot sitt slut. I helgen spelade Växjö två hemmamatcher där det blev en vinst och en förlust. Nu återstår bara, för Växjös del, fem matcher innan tabellen ska summeras.

Under lördagens match gästade Luleå i Växjö Ishall. Växjö gjorde en mycket bra period och hade 2-0 inför den första pausvilan. Rasmus Järvelin och Eric Karlsson gjorde hemmalagets mål i inledningen av matchen.

Växjö fortsatte trumma på i den andra perioden och gjorde såväl 3-0 som 4-0 innan Luleå spräckte Jesper Eliassons nolla i powerplay fem minuter från slutet av perioden. Simon Ericsson satte Lakers 3-0-mål och Martin Fridén 4-0-pucken. Innan mellanakten var till ända skickade Otto Henell in 5-1 och Simon Ericsson 6-1, hans andra för dagen, 26 sekunder senare.

Den tredje perioden blev relativt avslagen. Luleå vann till slut perioden med 2-0, men det hjälpte föga då Växjö vann matchen med klara 6-3 och tog tre viktiga poäng.

Förlust mot MODO

MODO kom på besök dagen efter och fick en kanonstart på matchen, likt Växjös start mot Luleå under lördagen, då Örnsköldsvikslaget gjorde såväl 1-0 som 2-0 och gick till pausvila med en betryggande tvåmålsledning.

I början av den andra perioden reducerade Växjö genom Dominik Bokk, som vikarierade från a-laget. MODO återtog dock sin tvåmålsledning några minuter senare. Lagen skapade flera kvalificerade målchanser därefter, men perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden innehöll mängder med utvisningsminuter, vilket ledde till att spelet blev lite hackigt och Lakers kunde inte riktigt krypa närmare målmässigt. Istället för en reduceringspuck fastställde Nicolas Müller slutresultatet till 4-1 i numerärt överläge under slutminuterna.

I och med helgens båda resultat ligger Växjö på en sjundeplats i tabellen med 18 inspelade poäng på 13 matcher. Man är två poäng före åttan MODO och har samma poäng som sexan Luleå. Det ska även tilläggas att Lakers har spelat en match mindre än de nyss nämnda lagen.

Växjö spelar härnäst hemma mot HV71 på onsdagskväll. Jönköpingslaget ligger tvåa i tabellen, men har spelat tre matcher mer än Växjö. HV71 föll senast på hemmaplan mot Djurgården med uddamålet 1-2.

Kom och heja fram Lakers till derbyvinst mot rivalen under onsdagskvällen!