Publicerad: 2019-10-28
J20
I helgen spelade Växjö tre matcher på resande fot där man lyckades vinna två av bataljerna.

Växjö spelade hela tre matcher under helgen där man lyckades vinna i två av matcherna. Samtliga matcher spelades på resande fot där två av bataljerna var mot Örebro och den tredje mot Färjestad.

Fredagens match, som spelades borta mot Örebro, slutade med en 5-2-vinst efter att Växjö gjorde en riktigt fin tredje period. Lakers vann nämligen slutakten med 3-0 och gick således från 2-2 till 5-2 under matchens sista 20 minuter. Lukas Söderlund blev tvåmålsskytt i bataljen medan Mathias Kemppi, Lucas Edmonds och Nils Thomasson gjorde Lakers övriga mål i fajten mot Örebro.

Under lördagen var det återigen dags för bortamatch mot Örebro. Denna gång blev matchen betydligt jämnare målmässigt. Örebro tog ledningen i powerplay i början av den andra perioden innan Martin Fridén kvitterade för Växjö i slutet av mellanakten. Även detta mål tillkom i numerärt överläge. Den tredje perioden slutade mållöst och matchen gick till förlängning. Under övertiden avgjorde Hampus Sjöbrink för Lakers och Växjö kunde därefter lämna Örebro med två segrar och fem inspelade poäng på kontot.

Under söndagen spelade Växjö sin tredje och sista match för helgen. Denna gång var det inte Örebro som stod för motståndet utan Färjestad. Lakers bjöd upp till bra motstånd, men lyckades ändå inte riktigt störa Färjestad som till slut kunde vinna med 4-1 efter mål i tom kasse. Hampus Sjöbrink gjorde Växjös enda mål i matchen.

I och med helgens resultat spelade Växjö in fem nya poäng på kontot, vilket gör att Lakers numera har 31 poäng på 17 spelade matcher. Man ligger fyra i tabellen fem poäng före femman Malmö och fem poäng efter trean Linköping och fyran HV71.

På fredag är det dags för ny match när Rögle gästar i Växjö Ishall. Ängelholmklubben ligger sjua i tabellen med sina 18 poäng på 16 matcher. Senast föll man mot serieledarna Frölunda med 1-3.