Inför Karlskrona – Växjö
Publicerad: 2017-09-14
Ikväll är det dags för säsongens sista träningsmatch innan SHL-premiären om några dagar. Denna gång ställs Växjö mot SHL-konkurrenten Karlskrona på bortaplan i NKT Arena Karlskrona med nedsläpp 19.00.

Växjö har gjort en stark försäsong där laget vunnit alla utom en match. Lakers inledde med sju raka vinster (tre träningsmatcher och fyra Champions Hockey League-gruppspelsmatcher) innan säsongens första förlust senast hemma mot Frölunda (4-5).

Matchen mot Frölunda var svängig och underhållande. Lakers ledde med såväl 1-0 och 2-1 innan gästerna vände efter tre raka mål inom loppet av fyra minuter och sju sekunder i mitten av mellanakten. Tuomas Kiiskinen gjorde 3-4 i slutet av den andra perioden och 4-4 i början av den tredje perioden innan Frölundas Sean Bergenheim skickade in segerpucken 5-4 för gästerna med 7.13 kvar av den ordinarie speltiden.

Kvällens motståndare, Karlskrona, har blandat och gett under försäsongen. Senast besegrade man SHL-kollegan Rögle med 5-3, men dessförinnan åkte man på en 1-7-förlust (!) hemma mot Malmö. Laget har också hunnit med att vinna över Linköping (2-1) och Oskarshamn (3-2 efter straffar). Tingsryd 1-0-besegrade Karlskrona i säsongens första träningsmatch den 17 augusti.

Matchen i afton är den sista innan SHL-premiären om några dagar. Båda lagen vill avsluta försäsongen med en vinst och framför allt då det är derbykaraktär på kampen. Lakers har ett alldeles lysande facit mot Karlskrona. Sedan 2012 har de båda lagen drabbats samman nio gånger där Växjö vunnit åtta av dessa. Enda förlusten kom på hemmaplan 2016 då Karlskrona uddamålsvann med 3-2 efter straffar. Lakers målskillnad mot Karlskrona är smått otroliga 37-12 på dessa matcher.

Kvällens match spelas i NKT Arena Karlskrona med nedsläpp 19.00!