Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Årets koncernresultat

14 juni 2021 09:00
Nyhet

Efter en säsong med oklara förutsättningar är nu böckerna stängda och koncernen kan för tionde året i rad uppvisa ett positivt resultat. Hör vd, Johan Markusson berätta om året.


Ett år med svåra förutsättningar är över där man i koncernen kan uppvisa ett positivt resultat. Hur skönt känns det?
- Att vi når ett positivt resultat i år är en otrolig bedrift och långt bättre än vad vi någonsin vågat hoppas på. Jag vill understryka att det är tack vare medarbetare, spelare, ledare, fans och partners samt statliga bidrag att vi har en klubb som trots pandemin står stark inför kommande år. Det är jag oerhört glad och stolt över, säger Växjö Lakers vd, Johan Markusson.

Hur har det varit möjligt?
- Min förhoppning var att landa i ett +/- resultat eller bättre efter grundserien, vilket vi gjorde. Att förutse något annat har varit omöjligt då vi inte vetat förutsättningarna på förhand. Faktorer som påverkat positivt är till exempel bidrag från Riksidrottsförbundet och seriesegern. I Växjö Lakers Idrott AB, där A-lagsverksamhet ingår, har vi ett resultat före skatt på 3,5 MSEK men där ingår 5,2 MSEK intäkter som egentligen hör till förra årets resultat och avser bidrag för uteblivna intäkter på grund av pandemin. I Växjö Lakers Fastighet AB höll vi hårt i kostnader och avvaktade med investeringar under hela året på grund av osäkerheten, vilket gav ett positivt resultat före skatt på 2,7 MSEK. Även i föreningen har året genomsyrats av stor kostnadsmedvetenhet och har tillsammans med besparingar då många cuper och camper fått ställas in på grund av restriktioner bidraget till ett positivt resultat.

Hur har årets sportsliga resultat påverkat det ekonomiska?
- Ett normalt år är slutspelet grädde på moset. Vi budgeterar alltid bara för grundserien och allt därefter är en bonus. I år har slutspelet tyvärr inte genererat några ekonomiska uppsidor på kort sikt. Det har däremot gett en enormt viktig plattform inför framtiden för intresset av att komma hit när restriktionerna släpper. På längre sikt kan vi alltså se värdet av ett guld ekonomiskt. Att vi lyckas vinna SM-guld med minimala resurser är en oehörd bedrift. Det gäller både i de sporstliga delarna så väl som i resten av organisationen.

Är det något särskilt som du skulle vilja lyfta fram?
- Vi står fortfarande inför en osäker framtid. Vi vet inte hur pandemins långsiktiga effekter kommer påverka vår bransch. Att vi lyckas ta ansvar som vi gjort hittills gör att vi står väl rustade inför en omstart. Nu gäller det att samhället kommer tillbaka till normalläge och att vi kan få fokusera på att leverera live-underhållning i världsklass.

Handlingar till årsmötet 28 juni
» Dagordning
» Valberedningens förslag
» Års- och Koncernredovisning
» Verksamhetsberättelse

Medlemmar är välkomna att anmäla sig till årsmötet som hålls den 28 juni kl.18.00 i Power Break, VIDA Arena.
» Anmälan