Inför Örebro - Växjö
Publicerad: 2021-10-30
Inför
Två lag med två raka segrar gör upp i afton i Behrn Arena. Frågan är vilken klubb som förlänger sin vinstsvit ytterligare?

Senast tog Växjö sin andra raka seger då man lyckades kontra sönder ett annars påkopplat Malmö. Slutresultatet skrevs till 5–3 efter att Lakers gjort samtliga fem mål i spelvändningar. Pontus Holmberg blev tvåmålsskytt i matchen. Övriga Växjö-mål gjordes av nyförvärvet Tobias Rieder, skyttekungen Richard Gynge och backen Ludvig Claesson.

I och med segern senast har Växjö spelat in 27 poäng på 14 matcher och ligger på en stabil femteplats i tabellen med samma poäng som fyran Skellefteå och endast en pinne bakom trean Leksand. I afton jagar laget nya poäng då man gästar Örebro.

Örebro har, precis som Växjö, vunnit två raka matcher. Det ska dock tilläggas att vinstmatcherna suttit hårt inne då man först vunnit efter förlängning. Laget har skrapat ihop 19 poäng på 14 matcher och ligger åtta i tabellen, fyra poäng efter den sjätte- och sista kvartsfinalplatsen.

Växjö och Örebro har drabbats samman en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i VIDA Arena och blev sannerligen en jämn fajt, som Lakers till slut kunde vinna efter förlängning. Som så många gånger förr avgjorde Richard Gynge för sitt Växjö. Snipern gjorde även Lakers första mål i matchen.

Fjolårets grundserieresultat lagen emellan:

  • 24-10-20 | Örebro – Växjö 4–3 OT
  • 10-11-20 | Växjö – Örebro 3–2 OT
  • 26-12-20 | Örebro – Växjö 6–2
  • 26-01-21 | Växjö – Örebro 6–2

Under fjolårssäsongen vann de båda lagen otroligt nog en varsin hemmamatch efter förlängning samt en med tennissiffrorna 6–2. Växjö och Örebro möttes även i SM-slutspelet i en jämn och målsnål matchserie, som Växjö till slut vann med 3–2.

I kväll är det Örebro som agerar hemmavärd. Laget brukar trivas ypperligt i Behrn Arena och har vunnit fem raka hemmafajter, där Djurgården, Oskarshamn, Timrå, Linköping och Brynäs fått se sig besegrade. Växjö å sin tur kommer från två raka vinster på resande skridsko. Senast besegrades toppkonkurrenten Leksand och dessförinnan vann man derbyt mot Oskarshamn.

Lördagskvällens match är givetvis tuff och det krävs att hela laget är påkopplat för att det ska finnas chans till lagets tredje raka vinst.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 18:00.

Visste du att…

… Örebro vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher (alla sammanhang inräknat) mot Växjö.

… Växjö har SHL:s näst bästa powerplayprocent med sina 35,90 %.

… Örebro har hållit nollan i två av sina fem senaste hemmamatcher.

… Richard Gynge leder SHL:s skytteliga med sina tio fullträffar.

… Richard Gynge har bäst skotteffektivitet i SHL med sina 27,03 %.

Timmy Renud