Matchrapport: Växjö Lakers - Linköping 2-4
Publicerad: 2011-09-17

Växjö Lakers förlorade hemmapremiären i Vida Arena med 4-2. Matchen stod 3-2 under hela den sista perioden, men när det återstod drygt en minut kunde gästerna avgöra matchen med 4-2 i öppen kassen. VLH:s mål gjorde av Mike Iggulden och Ilkka Heikkinen.

Det var en grym stämning i hallen innan nedsläpp. När Lakersspelarna entrade isen var det så hallen kokade.
Jämfört med Lakers tidigare matcher så började man i ett mycket bra tempo. Laget pressade Linköping ordentligt, så därför kom gästernas ledningsmål väldigt oväntat. LHC fick bra tryck på VLH och pucken letade sig in bakom Gerber efter ett backskott från Erik Andersson som Sebastian Karlsson styrde in.
Kvitteringen lät dock inte vänta på sig särskilt länge. När matchuret stod på 12.17 krigade Iggulden in kvitteringen. Björn Karlsson sköt ett backskott som Iggulden fångade upp innan den nått fram till Norrena. Han vände sedan runt och la in pucken med en backhand. Strax innan målet hade Norrena tappat klubban vilket bidrog till ett kaosartat försvarsspel från LHC:s sida.
Strax efter kvitteringen var Josefsson mycket nära att ge Lakers ledningen efter en fin styrning.
Sett till hela perioden var 1-1 ett bra resultat ur LHC-ögon då man knappt skapade någonting bortsett från målet. VLH vann skotten i den första perioden med 9-8.

Hemmapubliken hade knappt hunnit sätta sig efter den första periodpausen innan det stod 1-2 på resultattavlan. Jämtin kom in på vänsterkanten i Lakers zon och fick på en drömträff som satt rakt upp i krysset bakom Gerber, helt otagbart.
Trots det tidiga målet i baken fortsatte Lakers på den inslagna vägen från den första perioden. VLH fortsatte åka mycket skridsko vilket resulterade i att LHC drog på sig en rad utvisningar.
Efter 5.20 fick Lakers chansen att spela i fem mot tre under hela 1.30 efter att både Lindhagen och Hävelid blivit utvisade. Det dröjde drygt en minut innan Lakers genom Heikkinen hade utnyttjat det numerära överläget. En fin öppnande passning från Moran upp till just Heikkinen tvingade Norrena till en sidledsförflyttning och när väl den finländska backgiganten placerade in pucken i hörnet som Norrena kom ifrån var han chanslös.
Bara minuter senare är Moran nära att ge Lakers ledningen, men Linköpingskeepern gör en riktig idioträddning då kändes som att det bara var att placera in pucken.
När det var 14.06 gånget av perioden tog gästerna återigen ledningen, något som det senare skulle visa sig att Lakers inte orkade hämta upp. LHC bjuder på ordentligt hockeygodis när man rullar upp VLH. ”Mange” Johansson spelade upp pucken till Arlbrandt som förde upp pucken i anfallszon. En skottfint senare är både högerbacken samt Gerber grundlurade och när väl Söderberg får pucken mitt i slottet kunde han enkelt placera in pucken i öppen kasse.

I den sista perioden fortsatte Lakers sitt jagande på en kvittering. Närmast kom Nisse Andersson med ett stenhårt skott i ribban i powerplay. Hade pucken bara gått innanför målramen hade det varit solklart mål, för Norrena var helt överspelad.
När det återstod 1.10 av matchen drabbades LHC av ytterligare en utvisning. I samband med utvisningen valde Janne Karlsson att ta timeout och samtidigt plocka Gerber. Tyvärr tog det bara tre sekunder efter nedsläpp innan det stod 4-2 till gästerna. Sebastian Karlsson vann tekningen till ”Mange” som direktsköt pucken och den letade sig rakt in i mål.

Tack vare en väldig effektivitet framåt samt en emellanåt storspelande Norrena så kunde Linköping tillslut vinna matchen med 4-2. Hade det inte varit för Norrena kunde siffrorna varit allt annat än 1-1 efter den första perioden.