"Känns redan som hemma"
Publicerad: 2011-09-17

Lagkaptenen Johan Markusson var inte helt nöjd med Växjö Lakers hemmapremiär mot Linköpings HC, men var desto mer tagen av stämningen.

– Den kan man inte klaga på, den var så bra som den kan vara, säger han och menar att det går att jämföra med de hetaste matcherna i Växjö Ishall.  

– Det kan man absolut. Det är samma ”goa” tryck, men nu blir det flera gånger större. Det är lite ovant här inne i nya arenan, men det känns redan som hemma.

Det var många känslor och intryck att ta in från det massiva stödet från läktarplats – publiksiffran landade på strax över 5 000 personer – och det var något som Växjö Lakers ville rida på i matchen.

– Vi sade att vi skulle utnyttja publiken och det tycker jag vi gör i första perioden också där vi spelar bra. Sedan tappade vi musten lite i andra när de fick några mål, men i tredje tycker jag att vi kommer tillbaka okej, summerar Markusson matchen.

– Spelmässigt är vi med och det som är skillnaden är att de är effektivare än oss.

Vad säger du om lagets utveckling under de tre inledande matcherna?
– Vi börjar väl komma in i det lite mer och börjar inse vad det krävs för att ta poäng i den här serien. Vi sade innan serien att det skulle ta några omgångar innan vi skulle komma in i det, och så har det varit.

Vad säger du om två poäng på tre matcher?
– Vi har inte pratat så mycket poäng ännu, speciellt inte när det varit så tätt mellan matcherna. Vi får se om kommer att prata mer om det nu när vi har ett uppehåll fram till torsdag.

Redaktör Jonas Gustavsson