• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Gedigen insats när Luleå besegrades

15 november 2018 21:30
Referat

På torsdagskvällen gästades Växjö Lakers av serieledaren Luleå HF. Och vi fick se en spelsugen och het Janne Pesonen näta två gånger i 2-1 segern, två fantastiskt fina mål som gav tre poäng.


Växjö Lakers börjar dagens match i ett rasande tempo och sköljer över Luleå hela tiden och gästerna får inte någon möjlighet att andas. Lakers fortsätter och mala på i anfall efter anfall. Trots detta så är det snålt med skott på mål inledningsvis.

Men trots en man mindre spelar Lakers väldigt bra och är det av lagen som producerar mest skott på mål under denna utvisning. Och Luleå har i stort sett inga farligheter alls under deras första PP. Strax efter att man blivit fulltaliga så kommer belöningen till slut när Kiiskinen gör en snabb frånvändning på högerkanten inne i offensiv zon och går rakt in i banan. Alla förväntar sig skott, då hittar Kiiskinen sin landsman Pesonen på vänster sida störtande in på mål och direktstöter in rättvisa 1-0 efter 12.12.

Egentligen är det bara de sista 2 minuterna av perioden som Luleå till slut får lite tid i anfallszon och skapar några småchanser framför duktiga Viktor Andén som vaktar Lakerskassen denna torsdag. Skotten i den första perioden skrivs till 10-5 i hemmalagets favör. En riktigt bra period av hemmalaget.

Hemmalaget har bestämt sig för att fortsätta på den inslagna vägen och man kommer ut till den andra perioden med exakt samma frenesi och vilja. Man åker mycket skridskor och vinner närkamper. Alla bidrar över hela banan, samtidigt som man spelar väldigt bra i sitt försvarsspel. Och det gäller över hela banan. Den andra perioden är närmast otäckt lik den första, sett till händelseutvecklingen, utvisningar och mål.

I den första perioden fick hemmalaget en utvisning i mitten av perioden och så även i den andra när Pontus Netterberg åker ut efter 10.08 för en hakning. En skillnad dock är väl att gästande Luleå skapar lite mer oreda i detta andra PP, men Lakers står emot och släpper inget bakom Andrén. I den första perioden kommer ledningsmålet strax efter den första utvisningen på Peter Andersson. Och så sker även i den andra och precis som den första är det Pesonen som är sist på trissan efter ett fantastiskt fint spel uppsatt av Joel Persson och Tuomas Kiiskinen.

Lakers i 2-0 ledning och ett hemmalag som fortsätter att diktera vilkoren på banan. En stor skillnad från första är också att man inte slappnar av i slutet som man gjorde i första utan man fortsätter att tugga på och är enormt aggressiva över hela banan. Men trots spelövertaget så vinner man bara skotten med 6-5 i den andra perioden.

Även initialt av den tredje perioden ser vi hemmalaget som vinner mest kamper och åker mest skridskor och därmed innehar mest puck. Men allt eftersom perioden går får Luleå mer och mer puck och Lakers blir mer och mer återhållsamma och lite försiktiga. Efter 12.15 kommer så nästa chans för gästerna när Lakers åker på sin tredje utvisning på lika många perioder, när Linus Fröberg får sätta sig 2 minuter för tripping.

Men åter igen spelar hemmalaget förträffligt i boxplay och reder ut det även denna gång. Efter utvisningen har bl.a Fröberg ett jätteläge när han kommer fri med Lassinantti men missar. Även Pontus Holmberg får ett bra läge, näst intill öppet mål men lyckas inte att få in den.

Och istället för ett matchavgörande tredje mål så ökar spänningen när Luleås Petter Emanuelsson direktskjuter in reduceringen direkt på tekning efter 17.18. Sen tar Bulan Berglund ut Lassinantti och försöker forcera in en kvittering. Men med bra målvaktsspel från Andrén och ett gediget försvarsspel håller man Luleå borta från Lakerskassen och Växjö Lakers kan därmed inkassera tredje raka trepoängaren och fjärde raka segern på hemmaplan.

Härnäst väntar en tuff bortamatch i Karlstad på lördag mot Färjestads BK. Tills dess njuter vi av tre poäng efter seger mot Luleå med 2-1. Båda målen inspelade av Janne Pesonen.