Inför Oskarshamn – Växjö
Publicerad: 2019-08-09
Inför
132 dagar har gått sedan Växjö spelade sin senaste match. I kväll är det äntligen dags igen när Växjö gästar SHL-nykomlingen Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center i säsongens första match.

Växjö slutade på en sjundeplats under fjolårssäsongen, vilket innebar att laget kvalificerade sig för åttondelsfinal där tabelltian Örebro väntade. Lakers vann matchserien med 2-0 och avancerade därmed till kvartsfinal där tvåan Luleå väntade. Luleå blev dock försvåra. Den 30 mars föll Växjö med 1-4 i Game 5 och lämnade SM-slutspelet med en 1-4-förlust i matcher. Revanschlusten är såklart stor inför säsongen som stundar.

I afton spelar Växjö sin första träningsmatch för säsongen då SHL-nykomlingen Oskarshamn väntar. Oskarshamn svarade för en strålande säsong ifjol och slutade tvåa i tabellen. Därefter väntade den allsvenskafinalen mot AIK där Oskarshamn vann med 3-2 i matcher och kvalificerade sig för ett direktkval till SHL där Timrå väntade. Matchserien mot Timrå blev mycket jämn och rafflande. Efter sex matcher var ställningen 3-3, efter bland annat fyra förlängningsmatcher, och allt skulle avgöras i en sjunde match. Den matchen spelades i Timrå där Oskarshamn vann med 3-0 och avancerade således till SHL för första gången i klubbens historia.

Oskarshamn har redan spelat en träningsmatch under säsongen. Den matchen föll man med 2-4 mot division 1-laget Nybro. Oskarshamn lär rycka upp sig rejält inför kvällens match mot Växjö.

Senast Oskarshamn och Växjö möttes var för åtta år sedan i HockeyAllsvenskan. Den matchen vann Oskarshamn med klara 4-0 på hemmaplan. Matchen innan dess vann Lakers med utklassningssiffrorna 7-1! Ser man till de nio senaste inbördes möten leder Växjö med 7-2 i matcher.

Växjö har, precis som de flesta andra klubbar, många nyförvärv inför säsongen. En som kommer debutera för Lakers är Jonas Engström, som spelade upp Oskarshamn till SHL i våras.

-Det är klart att det kommer bli speciellt. Jag var där i fyra år och har bara bra minnen därifrån. Såklart kommer det bli kul, men också speciellt, säger Engström inför matchen.

Kvällens batalj har nedsläpp 19.00 i Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn.

Timmy Renud