Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec

Dennis Rasmussen klar för NHL-spel

11 juni 2014 07:10

Dennis Rasmussen kommer inte att spela i Växjö Lakers nästa säsong - istället har han skrivit på för Chicago Blackhawks i NHL.


Tre säsonger, 149 matcher och 85 poäng - där stannar Dennis Rasmussens facit i Växjö Lakers just nu.

23-åringen, som nyligen bärgade en bronsmedalj med Tre Kronor i vitryska Minsk, har skrivit på ett ettårskontrakt med Chicago Blackhawks i NHL och spelar därmed i Nordamerika till hösten.

NHL-klubben släppte nyheten under natten mot onsdagen.

– Även om vi jättegärna hade velat ha kvar Dennis så är det detta som vår verksamhet går ut på, det vill säga att utveckla spelare. Det var som i allsvenskan, vi tappade stora mängder spelare till SHL och många tyckte det var jobbigt. Det finns lösningar på det: att värva sämre spelare och inte utveckla dem. Då blir man aldrig av med dem. Men det vill man inte, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Ishockey handlar om att utveckla spelare och till slut blir de för bra för oss. Det är skitroligt. Ska vi gå runt och gräma oss för detta så talar vi om för våra spelare att de inte ska bli för bra. Vi säger tvärtom: det är jättebra för Dennis och det är jättebra för klubben. Det ger ett kvitto på att vi gör något som är bra.

Dennis har haft en fin utveckling i Växjö Lakers?
- Dennis har på tre år gått från att vara en allsvensk spelare till att vara en kille som hade några NHL-alternativ att välja mellan, det är beröm till oss och beröm till Dennis. Detta ger oss en trovärdighet när vi säger till nya spelare som ska komma hit att detta är en bra utvecklingsmiljö. Vi vet att vi kan göra folk bättre och nu har vi fått ett kvitto på det.

Henrik Evertsson menar också att det blir speciellt för Dennis att spela i just Chicago Blackhawks där han blir lagkamrat med Johnny Oduya, Niklas Hjalmarsson, Marcus Krüger, Joakim Nordström och förre Lakers-junioren Klas Dahlbeck.

– Alla lag där borta har sin tjusning, men ett lag ur Original Six är något extra, och det är skoj för Dennis att det blev just Chicago. Det är ett lag som krigar om Stanley Cup varje år.

» Lagbygget 2014/15