Dubbelt orange ikväll i VIDA
Publicerad: 2018-01-11
Kvällens möte i den djupa Smålandsskogen gav inte Karlskrona några poäng att ta med sig hem. En målsnål tillställning men vinst för Lakers med 2-1.

1:43. Så lång tid tog det innan gästande Karlskrona fick kvällens första powerplay, efter att Andrew Calof visades ut för en slashing. Men efter lite drygt en minut i numerärt underläge fick captain Reddox tag i en förlupen puck, tråcklade sig förbi Karlskronas ena back, och mötte nästa back framför Johannes Jönsson, back nummer två fintades upp på läktaren och Jönsson tog inte heller skottet utan siffrorna på måltavlan ändrades till 1-0 i spel 4-5 efter bara 02:55 spelat. VLH förde spelet under långa stunder, men fick vara noga vid anfallsblå då gästerna gärna kontrar på allt de kan. Andrén fick några puckar på sig, men inte några direkt farliga. Karlskrona drog i samband med powerbreak på sig en utvisning efter 13:32, det var Marcus Paulsson som visades ut för en slashing och fick vila 2 minuter. Lakers ställde upp ett bra powerplay, men KHK lyckades freda sin målbur denna gången. Lakers trampade på och hade bra kontroll, Karlskrona fick jaga och jaga, vilket innebar att de ibland hamnade på efterkälken och fick ta till lite andra metoder, som Joel Kellman när han 19:59 åkte ut för en fasthållning.

Andra perioden började med 2 minuters powerplay för hemmalaget, eller 1:59 om man ska vara petig. Vi fick se ännu ett väl genomfört powerplay, men utan att pucken ramlade in bakom Jönsson. Karlskrona blev fulltaligt och lite senare så åkte Noah Welsh ut för en slashing, och KHK fick sitt andra powerplay för kvällen. Vi minns ju hur det förra slutade? Reddox fick återigen ett läge men denna gången ringde det inte. KHK lyckades inte skapa några större farligheter, utan Welsh fick komma in i spel igen. Lakers skapade långa anfall, och det är långt till båset i andra perioden, så gästerna hade flera gånger svårt att få till sina byten. Långa spelsekvenser utan större avbrott, Lakers kontrollerade spelet ganska väl, men 12:47 in i mittperioden hittar domaren en checking from behind från Arvid Lundberg, som fick sitta 2x10 minuter på utvisningsbänken. Karlskrona lyckades få till lite uppställt 5-4 spel till slut, och i samma sekund som Lakers blev fulltaligt ramlade en liten styrning från Joel Kellman in precis bredvid Andréns högra stolpe. Kvitterat i VIDA alltså trots ett massivt övertag i puckinnehav för hemmalaget. Karlskrona ställde upp sina spelare runt Jönsson och slog icing på icing. Calof hade ett jätteläge, som krävde videogranskning, ribba och stolpe, men inte över mållinjen löd domen. Karlskrona vann perioden och det var likaläge inför sista perioden.

Tredje, och kanske sista perioden startade med ett anfall åt vardera hållet sen åkte Emil Larsson ut för en hakning 2:07, men gästerna klarade sig från baklängesmål även denna gång. Strax efter KHK blivit fulltaligt, så hittar äntligen Calof rätt och sätter ledningspucken fint framspelad av Rosén/Bohm. Karlskrona tvingas i och med målet ut och jaga igen, men trots detta var det Lakers som dikterade villkoren på isen. Efter 8:53 var det åter dags för powerplay för VLH, då David Printz visades ut för en slashing svår att bortförklara då hans egna klubba gick av på mitten. Lakers skapar flera vassa lägen men det där sista ville sig inte. Karlskrona blev fulltaligt och det återstod ca 9 minuter av matchen. Karlskrona kom upp i ett par farliga anfall, gästernas kontringar är hypersnabba. Men Lakers kontrollerar situationen ändå. Gästerna plockade ut målvakten när det återstod 1:40, men man lyckas inte skapa några mål. Skotten slutade 33-14 och matchen 2-1.

På tisdag den 16/1 är det semifinal nummer 2 i CHL, mot tjeckiska Liberec och på torsdag den 18/1 väntar nästa SHL-match i VIDA Arena Luleå gästar Växjö- Välkomna då!

Säkra din plats: vlh.ebiljett.nu