• Huvudsponsorer

Fyra spelare lämnar Växjö Lakers

5 april 2017 18:00
Nyhet

Drygt en vecka har gått sedan säsongen 2016/17 kom till ända och lagbygget inför kommande säsong är redan i full gång. Det innebär att det är spelare som kommer att lämna klubben samtidigt som nya spelare ansluter. Idag står det klart att fyra spelare kommer att lämna Växjö Lakers.


Det handlar om transatlanterna Jeff Tambellini, Josh Hennessy och Nick Bailen samt finske Ville Leino.

Josh Hennessy kom till Växjö Lakers i januari 2015 där han var med och tog klubben till det historiska första SM-guldet. Därefter kontrakterades han för två säsonger som nu har löpt ut.

Jeff Tambellini var även han en sen värvning under säsongen 2014/15 då SM-guldet bärgades. Efter en sejour i AHL 2015/16 värvades han inför säsongen till Djurgårdens Hockey som han lämnade i februari för att kontrakteras säsongen ut i Växjö Lakers.

I mitten på januari föregående säsong värvades den välmeriterade finske forwarden Ville Leino för att förstärka Växjö Lakers. Efter säsongen kontrakterades han för en säsong framåt.

Som en tidig julklapp värvades KHL-backen Nick Bailen för att förstärka Växjö Lakers backsida. Kontraktet skrevs till och med säsongen 2017/18.

- Jeff, Josh och Ville hade alla tre utgående kontrakt som vi i dagsläget inte valt att förlänga. Var det gäller Nick har han valt att utnyttja sin KHL-klausul och kommer därför att lämna oss, säger Sportchef Henrik Evertsson.

Växjö Lakers tackar Jeff, Josh, Nick och Ville för sina insatser i klubben och önskar dem lycka till i framtiden!