Inför Leksand – Växjö
Publicerad: 2020-02-27
Inför
Slutspurten av säsongens grundserie fortsätter i kväll då Växjö gästar ett formstarkt Leksand med två segrar i bagaget.

Ynka sju omgångar återstår innan det är dags att summera SHL:s grundserie säsongen 2019/20. Trots att serien börjar lida mot sitt slut är det mycket poäng kvar att spela om, närmare bestämt 21 stycken. Växjö behöver varje poäng de kan få i jakten på att behålla tiondeplatsen och för att ha chans att avancera ytterligare någon placering i tabellen.

Växjö har en skaplig form för tillfället då man vunnit tre av sina fem senaste matcher. Dock fick man se sig besegrade allra senast då den överlägsna serieledaren Luleå var på besök i VIDA Arena. Gästerna ryckte till sig en 3-0-ledning innan Fredrik Karlström nätade på straff för andra matchen i följd. Målet gjordes i början av den tredje perioden, men närmare än så kom inte Lakers utan fick se sig besegrade med 1-3 trots att hemmalaget hade bud på fler mål under slutakten.

Med sju omgångar kvar ligger Lakers på en tiondeplats med sina 59 poäng på 45 matcher. Man har sju poäng upp till nian Malmö och är endast tre poäng före elvan Brynäs. Växjö behöver således hålla Gävlelaget på avstånd för att avancera till slutspel under våren.

I kväll gästar Växjö bottenlaget Leksand. SHL-nykomlingen har haft en tung säsong och ligger nästsist, endast en poäng före jumbon Oskarshamn. Dalarlaget har även 13 (!) poäng upp till en tolfte plats, som innebar säker mark.

Leksand verkar dock ha hittat formen på slutet då man vunnit två raka matcher. I helgen besegrade man bottekollegan, Oskarshamn, med 3-0 för att under tisdagen ta en mycket meriterande vinst då man bortaslog hemmastarka Frölunda med klara 5-2.

Kvällens möte mellan Leksand och Växjö blir det fjärde och sista för säsongen. Leksand lyckades besegrade Växjö i VIDA Arena med 4-2 i slutet av oktober. De övriga två matcherna har Lakers stått som segrare. Säsongens hittills enda möte i Leksand vann Lakers med 3-1 för att sedan tvåla dit dalmasarna med 5-1 på hemmaplan under det senaste inbördes mötet lagen emellan, den 25 januari.

Nu är det dags att knipa ytterligare en vinst i Dalarna mot Leksand samt studsa tillbaka efter förlusten mot Luleå senast. Det är återigen tre viktiga poäng som står på spel under torsdagskvällen.

Kvällens match spelas i Tegera Arena, Leksand, och har nedsläpp 19.00.

Timmy