• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

J18: En vinst och en förlust

14 januari 2019 10:30
J18

I helgen spelade Växjö två hemmamatcher där det blev en 5-3-vinst mot Nacka under lördagen, men dessvärre en uddamålsförlust mot Djurgården under söndagen.


Under helgen som just passerade spelade Växjös J18-lag två hemmamatcher. Lördagensmatchen slutade med en fin 5-3-vinst mot Nacka medan Lakers föll med uddamålet, 4-5, mot Djurgården dagen efter.

Växjö fick en fin start på matchen mot Nacka och ledde med 3-0 efter halva matchen spelad efter mål av David Chronvall, Henrik Hallberg och Felix Franzén. De två sistnämnda målskyttarna nätade i spelformen powerplay. Innan den andra perioden var slut ledde Lakers med 4-1 efter att Hugo Wirell gjort Växjös fjärde mål i matchen.

I början av den tredje perioden utökade hemmalaget sin ledning till 5-1 när Ivar Kjellsson hittade nätmaskerna bakom gästernas målvakt. Nacka reducerade två gånger om i slutet av perioden, men närmare än så kom aldrig bortalaget och Lakers vann matchen tämligen enkelt.

Under söndagen väntade nytt motstånd och ny hemmamatch då huvudstadslaget Djurgården kom på besök.

Växjö gjorde en ny bra match och skapade mycket målchanser, men hade inte riktigt marginalerna med sig. Faktum är att gästerna ledde med klara 3-0 efter 24 minuter innan Lakers vaknade till liv på allvar. Hemmalaget gick nämligen från 0-3 till 3-3 på knappt elva minuter i mellanakten. Två av målen prickade David Chronvall in och det tredje gjorde Felix Franzén.

Med drygt sex minuter kvar av den tredje perioden tryckte Wiktor Nilsson in 4-3 för Djurgården. Stockholmslaget gjorde även 5-3 i tom kasse med ett par minuter kvar av den ordinarie speltiden. Med 1.02 kvar av matchen reducerade David Chronvall, som därmed blev hattrickskytt, men trots det slutade matchen alltså med en uddamålsförlust.

I och med helgens resultat så ligger Växjö på en åttondeplats i tabellen med fem inspelade poäng efter fyra omgångar. Laget är bara en poäng efter femman HV71, sexan Djurgården och sjuan Frölunda och har fyra poäng upp till serieledarna från Linköping.

Växjös J18-lag spelar härnäst borta mot Malmö lördagen den 19 januari. Malmö ligger tvåa i tabellen med åtta inspelade poäng på kontot. Senast slog man Nacka med uddamålet 5-4 på hemmaplan.