Förlust mot Frölunda i genrepet
Publicerad: 2017-09-07
Ikväll väntade sista genrepet hemma i VIDA Arena för Växjö Lakers som ställdes mot favorittippade Frölunda och det skulle komma att bli en målrik tillställning.

Hemmalaget är riktigt laddat av inledningen av matchen. Redan efter 1:15 skulle man ta ledningen i matchen! Eric Martinsson lägger en puck från offensiva blålinjen, Janne Pesonen står i slottet och styr pucken, och Johan Gustavsson kan inte hålla styrningen och 1-0 är ett faktum. Och vid tiden 1:37 drar Frölunda på sig 2 minuter för fasthålling. Växjö sätter upp ett bra powerplay direkt, och Robert Rosén och Linus Fröberg är bägge nära att utöka ledningen, men Gustavsson står emot. Växjö fortsätter att flyga fram på isen under dom första 10 minuterna och skapar mängder av chanser, men där det sista i avsluten inte riktigt går med hemmalaget. Efter 11:43 drar Växjös Janne Pesonen på sig 2 minuter för osportsligtuppträdande och Frölunda får en chans att komma in i matchen. Och vilket powerplay gästerna visar upp där man pressar hemmalagets box konstant i 2 minuter med en kanonad mot Viktor Andrén, men Växjö håller undan med nöd och näppe. Efter utvisningen är Frölunda med mer i perioden, men Växjö fortsätter också att spela bra, och vi ser 20 minuter av bra spel för att vara försäsong. Men resultatet står sig fram tills periodvilan och skotten slutar trots mängder av avslut från bägge lagen bara 6-4.

I andra perioden är det Frölunda som kommer ut som uppretade getingar och sköljer över hemmalaget. Efter 3:06 hittar Rasmus Dahlin en passning från egen zon upp till Ryan Lasch som smygit sig in mellan Växjös backar på egen blålinje, Lasch tar ett par snabb skär, blir fri med Andrén och placerar snyggt in 1-1 bakom Andrén. Frölunda fortsätter att dominera i spelet och chanser, därför kommer nästa mål lite överraskande. Tuomas Kiiskien vinner pucken högt i offensiv zon mot två försvarare nere i sarghörnan, skickar pucken bakom ryggen in till en helt fristående Elias Pettersson, Pettersson gör 3 snabba dragningar i sidled och lurar bort Gustavsson och lägger snyggt in 2-1 vid tiden 8:55. Frölunda skulle svara bara minuten senare. Nu vinner Sebastian Stålberg pucken bakom Växjös mål, slår en passning in i slottet till Sean Bergenheim, som skickar in 2-2 i krysset. Efter 11:06 drar hemmalagets Adam Brodecki på sig en 2 minutare för fasthållning och powerplay för Frölunda. Och man visar återigen upp ett sylvasst powerplay, och denna gång skulle man få utdelning. Lasch lägger pucken ner bakom förlängda mållinjen till Max Friberg, Friberg får helt ostört kliva in framför Andrén och lägga pucken längst med isen in i mål till 2-3 tiden 12:36. Efter 14:09 utökar dessutom gästerna sin ledning till 2-4. Pathrik Westerholm vinner pucken i offensiv zon, lägger en fin passning fram till Pontus Widerström som också avslutar längst med isen in bakom Andrén. Frölundas Sean Bergenheim åker ut 2+10 för tackling i ryggen vid tiden 16:36, och Christoffer Ehn drar på sig en utvisning till för gästerna efter 17:28, så ett 5 mot 3 läge för Växjö. Och man skulle utnyttja det för att få kontakt i matchen igen. Elias Pettersson spelar in pucken till Erik Josefsson som står i slottet, Josefssons avslut fastnar på en försvarare, men Tuomas Kiiskinen dyker upp och forcerar in reduceringen 3-4 vid 17:52. En period som Frölunda egentligen ägde från första tekning, så hemmalaget ska vara nöjda med bara ett mål bakom Frölunda inför den tredje perioden. Skotten i andra slutar 6-12.

Det skulle komma ett nytt mål tidigt av tredje perioden, och på nytt är det Växjö som ska göra det. Elias Pettersson vinner pucken djupt ner i offensiv zon, skickar in en puck i luften, där dyker Tuomas Kiiskinen upp, fångar pucken i luften med klubban, och slår till den på volley in bakom Gustavsson, ett riktigt konstnummer till 4-4 vid tiden 1:18! Patrik Westerholm åker ut 2 minuter efter 6:35. Växjö skapar ett par farliga lägen, men Johan Gustavsson står i vägen. Efter 10:54 drar Adam Brodecki på sig 2 minuter för fasthålling, och även om Växjö klarar ut underläget, så smäller Sean Bergenheim in 4-5 bakom Andrén 2 sekunder efter Brodecki är tillbaka på isen. Hemmalagets Alexander Sunnerfors åker ut 2 minuter för tripping vid 13:20, och Daniel Rahimi åker ut för våldsam tackling mot sargen vid 14:26, och ett bra läge för gästerna att stänga matchen. Men Växjö sliter oerhört bra i sin box, och klarar ut det prekära läget. Med 2:30 kvar av perioden plockar sen Sam Hallam ut Andrén och satsar på 6 man. Med 15 sekunder kvar får Elias Pettersson ett jätteläge framför Gustavsson, men Gustavsson står emot och gästerna vinner välförtjänt matchen med 4-5 tillslut. Skotten i den sista perioden slutar 6-6.